Policisté měli v posledních dnech napilno

Pátrání po ztraceném chlapci, který se sám vydal ze Stražiska do Prostějova, opilou seniorku za volantem, která nadýchala skoro tři promile i úmrtí labutích mláďat. To vše řešili v předchozích dnech policisté na Prostějovsku.

Foto: Ilustrační obrázek

Na Konicku jsme pátrali po skautovi

V sobotu po třetí hodině ranní volal na linku 158 mladiství hoch, který uvedl, že jde přibližně hodinu pěšky ze Stražiska za skautské akce a má namířeno do Prostějova. Při cestě domů se ale ztratil a neví přesně kde je a svůj telefon má téměř vybitý. Operačnímu řekl, že tak chodí běžně a rodiče o tom ví. Tentokrát má ale obavy, bojí se a rychle se mu vybijí mobil. Do pátrání se ihned zapojilo 7 policistů včetně psovoda a začali procházet úseky a lesní cesty, kde by se hoch mohl nacházet. Přibližně po hodině a půl dlouhém pátrání se na linku 158 ozvala žena, která chlapce našla při venčení psa nedaleko obce Ptenský Dvorek. Nalezený chlapec byl předán otci bez újmy na zdraví a v pořádku.

S dvojkou v krvi couvání nezvládla

V pátek dopoledne vyjížděla hlídka dopravních policistů řešit nehodu, která se stala na ulici Vrahovická v Prostějově. Starší 61letá žena couvala s vozidlem Škoda Yeti a manévr nezvládla. Nabourala do zaparkovaného vozidla VW Touran a poškodila jeho přední část. Po nárazu, ale nevystoupila, aby situaci nějak řešila a místo toho odjela do místa svého bydliště, kde auto zaparkovala do garáže. Nehodu ovšem viděl svědek, který vše oznámil na linku 158. Hlídce se do půl hodiny podařilo podezřelou kontaktovat v místě bydliště. Provedenými dechovými zkouškami jí bylo naměřeno 2,54 a 2,53 promile. Žena přiznala, že si před jízdou dala několik panáků rumu a taky, že auto řídila a způsobila nehodu. Přišla o řidičák a navíc je podezřelá z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Hmotná škoda byla předběžně vyčíslena na 35 000 korun.

Případ jsme odevzdali příslušnému orgánu

Ve věci případu úmrtí dvou labutích mláďat, ke kterému došlo v polovině července v Kolářových sadech v Prostějově, jsme provedli důkladné šetření a zajistili potřebnou dokumentaci. Na základě získaných materiálů se nepotvrdilo, že by byly naplněny znaky některého z trestných činů. Minulý týden jsme příslušnému správnímu orgánu při Magistrátu města Prostějova spisový materiál odevzdali k projednání přestupku, který rozhodne dle svých kompetencí.


INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
CBA
INZERCE
zdravi bezplatne zle odstranit