Muzeum a galerie v Prostějově získalo cenu hejtmana za přínos v oblasti kultury

Muzeum a galerie v Prostějově získalo ocenění hejtmana Olomouckého kraje za výjimečný přínos v oblasti kultury za rok 2023. Toto prestižní ocenění bylo uděleno za výstavu "Miroslav Srostlík Moravský 77: Hovory se dřevem", která upoutala pozornost jak odborné, tak i široké kulturní veřejnosti.

Do Galerie Špalíček, kterou provozuje Muzeum a galerie v Prostějově, se podařilo zapůjčit mnoho z děl Miroslava Srostlíka Moravského. Nejrozměrnější díla pak byla představena ve formě velkoformátových fotografií. „V takovém rozsahu bylo dílo Miroslava Srostlíka vystaveno vůbec poprvé, včetně výběru uměleckých prací publikovaných ve speciálně vydaném výstavním katalogu,“ říká Veronika Hrbáčková, ředitelka Muzea a galerie v Prostějově.


Ceremoniál předávání cen se konal ve Červeném kostele 18. dubna 2023, kde zástupci muzea převzali cenu z rukou hejtmana Olomouckého kraje, pana Josefa Suchánka. Letošní ceny byly vytvořeny keramičkou Annou Dvořákovou ze Stika ceramics a měly podobu zvířecích sošek, které symbolizovaly jednotlivé kategorie ocenění.

„Toto uznání předané z rukou hejtmana Olomouckého kraje potvrzuje význam naší práce a motivuje nás k přípravě dalších zajímavých projektů v budoucnu,“ říká Veronika Hrbáčková. „Zároveň jsme byli velmi potěšeni oceněním pro výtvarníka Jana Jemelku, pro něhož jsme loni při příležitosti oslavy jeho 70. narozenin uspořádali výstavu a rovněž vydali i doprovodný katalog,“ doplňuje ředitelka muzea.

Ocenění přichází v čase, kdy Muzeum a galerie v Prostějově intenzivně pracuje na rozšiřování aktivit a dalších vzdělávacích programů.




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
CBA
INZERCE
zdravi bezplatne zle odstranit