Dvě nehody, oba řidiči pod vlivem

Hned dvě dopravní nehody ve kterých hrál roli alkohol řešili policisté v sobotu v okolí Prostějova. Ráno opustil řidič Volva svůj pruh a narazil do ochranného ostrůvku určeného pro cyklisty, po kolizi pokračoval v jízdě a byl zastaven policií. Řidič podstoupil dechové zkoušky s výsledky přesahujícími povolenou hranici alkoholu a byl převezen do nemocnice k odběru bio materiálu. Odpoledne vyjel řidič Audi ze směru jízdy a narazil do betonového plotu, opustil místo nehody a byl zastaven policií, která u něj naměřila vysoké hladiny alkoholu. Byl převezen do nemocnice k preventivnímu vyšetření. Oba řidiči jsou podezřelí z ohrožení pod vlivem návykové látky.

V sobotu dopoledne vyjížděla hlídka dopravních policistů k nehodě, která se stala mezi obcemi Výšovice a Prostějov. Řidič vozidla značky Volvo jel směrem na Prostějov a před křižovatkou na obec Žešov přejel do protisměru, kde narazil do ochranného ostrůvku v místě určeném pro přejezd cyklistů. Přitom na vozidle poškodil přední kolo a deformoval dopravní značení umístěné na ostrůvku. 40letý řidič po dopravní nehodě pokračoval dále v jízdě a zastavil až v Prostějově u hřbitova na ulici Brněnská, kde byl vypátrán hlídkou z oddělení hlídkové služby. S řidičem byly provedeny dechové zkoušky s pozitivními výsledky a to 2,87; 3,12 a 3,02 promile a na výzvu policistů se podrobil odběru bio materiálu v nemocnici. Hmotná škoda byla předběžně stanovena na 4 000 korun. Nyní je řidič podezřelý z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. 

Ten samý den, ale v odpoledních hodinách, boural řidič vozidla Audi v Prostějově. Jel po ulici Rovná ve směru na ulici Kojetínská a v křižovatce pokračoval přímo ve směru jízdy, kde vyjel na travnatou plochu a narazil do betonového plotu, o který se zastavil. Z vozidla vystoupil a odešel ve směru do centra města, kde ho na ulici Průmyslová zastavila policejní hlídka. U 30letého řidiče byla provedena dechová zkouška, která vykázala pozitivní výsledky. I v tomto případě byly výsledky vysoké a hladiny alkoholu se zastavily na hodnotách 2,17 a 2,07 promile. K požití alkoholu se podezřelý doznal a přiznal i to, že není ani držitelem řidičského oprávnění. Zdravotním personálem byl převezen do místní nemocnice k preventivnímu vyšetření. Hmotná škoda byla předběžně odhadnuta na 100 000 korun. I tento řidič je podezřelý z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. 



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
zdravi bezplatne zle odstranit