Student pomohl dopadnout zloděje v Prostějově: Ženě vrátil kabelku, recidivista skončil ve výkonu trestu

V Prostějově náhle zasáhl student, když viděl, jak 78letá žena při jízdě na kole přišla o kabelku. Díky jeho rychlému jednání a součinnosti s policií byl zloděj, notorický recidivista, rychle dopaden. Studentova akce odhalila řadu dalších činů tohoto pachatele.

Foto: Ilustrační obrázek

V jedno obyčejné odpoledne koncem srpna jela po cyklostezce v Prostějově 78letá žena na kole. Při jízdě ji dohnal 45letý recidivista a sebral jí kabelku z drátěného košíku na kole. "V kabelce měla žena osobní věci jako dioptrické brýle, mobilní telefon, doklady a peněženku s hotovostí. Celková hodnota odcizených věcí byla necelých 5 000 korun," sděluje policejní mluvčí Miluše Zajícová.
Náhodný svědek, student, který scénu viděl, však nestrčil "hlavu do písku". Kontaktoval policii na lince 158, popsal celý příběh a pokračoval ve sledování zloděje. "Díky jeho houževnatosti a rychlému jednání se nám podařilo pachatele dopadnout do pěti minut," dodává mluvčí Zajícová. Zloděj, který byl v minulosti již několikrát trestán za majetkovou trestnou činnost, byl ihned zadržen a odvezen na služebnu.

"Na pachatele bylo vyhlášeno celostátní pátrání a nyní čelí obviněním za dalších šest případů krádeží, kdy většinou odcizil peněženky a mobilní telefony," uvádí Zajícová. Celková škoda za tyto krádeže byla vyčíslena na necelých 12 000 korun.

Zloděj již byl předán k výkonu trestu odnětí svobody, a to díky rychlému právnímu procesu a spolupráci se studentem, který zasáhl. Zajícová zdůrazňuje: "Je to důkaz, že občanská statečnost a rychlé jednání mohou přinést pozitivní výsledky a napomoci v boji proti kriminalitě."


INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
CBA
INZERCE
zdravi bezplatne zle odstranit