Víkend přinesl v okrese agresora, bouračku v Mostkovicích i nehodu seniorky

Rušný víkend za sebou mají policisté v Prostějovském okrese. V pátek zasahovali v Brodku u Konice, kde se opilec dobýval do domu a vyděsil tak jeho majitelku. U Smržic bourala seniorka na motokole a v Mostkovicích nedala řidička přednost v jízdě a způsobila škodu za téměř sto tisíc korun.

Dopravní nehoda v Mostkovicích se naštěstí obešla bez vážného zranění.

Údajně ho poslal starosta

V pátek večer vyděsil obyvatelku domu v Brodku u Konice 30letý neznámý muž. Mlátil a bušil na dveře domu a dožadoval se vstupu do obydlí s tím, že ho poslal starosta obce a že má zkontrolovat jak žena bydlí. Poškozená ho samozřejmě odmítla vpustit do domu a nějakou dobu se dohadovali. Podezřelý to nakonec vzdal a řekl, že to tedy bude řešit někdo jiný a jiným způsobem. V době příjezdu na místo se zde podezřelý již nenacházel, ale na základě popisu a dalších indicií ho hlídka po pár minutách nalezla. Provedenou dechovou zkouškou se zjistilo, že dotyčný je pod vlivem alkoholu, kdy nadýchal 2,37 promile. Událost šetříme jako přestupek proti občanskému soužití.

Seniorka jízdu na motokole nezvládla

V sobotu odpoledne jela 72letá žena na svém motokole v obci Smržice a najela na vyvýšený obrubník. To ji vyhodilo ze sedla a žena skončila na travnatém pásu, kde se naštěstí jen lehce zranila. "Sanitkou byla převezena do nemocnice na ošetření. Dechovou zkouškou se nepotvrdilo, že by žena před jízdou popíjela alkohol. Způsobená škoda byla vyčíslena na 1 000 korun," informovala policejní mluvčí Miluše Zajícová. 

V Mostkovicích se bouralo

V pátek před osmou hodinou večerní jela 40letá řidička vozidlem Škoda Fabia z obce Mostkovice z ul. Severní. Na křižovatce s komunikaci II/150 řidička nerespektovala dopravní značení a nedala přednost v jízdě vozidlu Peugeot 206 jedoucímu po hlavní pozemní komunikaci ve směru od Ohrozimi směrem do Prostějova, které řídila 50letá žena. V prostoru křižovatky došlo ke střetu obou vozidel, na kterých vznikla hmotná škoda v předběžné výši 90 000 korun. "Při dopravní nehodě došlo k lehkému poranění řidičky Peugeotu, která byla zdravotníky převezena do nemocnice v Prostějově na vyšetření. K jinému zranění osob nedošlo. Dechové zkoušky na alkohol byly na místě dopravní nehody provedeny s negativním výsledkem. Nehoda je nadále v šetření," dodala Miluše Zajícová.



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
CBA
INZERCE
zdravi bezplatne zle odstranit