Chlapec žil v lese s jeleny. Případ řeší sociálka

Příběh videa, na kterém desítky jelenů přebíhají cestu u Starého Města a na který upozornil jako první právě Rej.cz, má nečekané rozuzlení. Ochránci přírody, kteří jeleny stopovali, totiž zjistili, že se zvířata kromě koloušků starají o malé dítě. Chlapec vyrůstal v krmelci a teď je v péči sociálky.

Na unikátním videu je přibližně v desáté vteřině záběru vidět mezi přebíhajícími zvířaty světlá skvrna. Hlava chlapce je patrná poté, co se záběr zpomalí. Foto: rej

„Dítě je po zdravotní stránce naprosto v pořádku. Samozřejmě mu chybí lidské sociální návyky. Dali jsme mu jméno Smolíček,“ uvedl Lukáš Kecal, člen lesní stráže, který společně s policisty, ochránci přírody a hasiči dítě z područí jelenů vysvobodil. 

Chlapec má podle pediatrického vyšetření zhruba pět let. Sanitka ho z lesa do špitálu převezla v pondělí 1. dubna. Jak dlouho mezi jeleny žil, zatím není jasné. Na v úvodu článku zmiňovaném videu je přibližně v desáté vteřině záběru vidět mezi přebíhajícími zvířaty světlá skvrna. Podle policejních vyšetřovatelů jde právě o blonďatou hlavu nalezeného chlapce.

„Hlava chlapce je na videu patrná poté, co se záběr zpomalí. To vysvětluje, proč si prvně nikdo nevšiml, že mezi jeleny běží také dítě,“ dodal Josef Duben, mluvčí policie.

Rodiče musí umět zatroubit

Odbor sociálních věcí šumperské radnice už začal řešit, co bude se Smolíčkem dál. Úřad se ho pokusí předat do takzvané náhradní péče.

„Chlapec se podle všeho identifikuje jako jelen, což je z hlediska naší genderově vyvážené ideologie naprosto v pořádku a my to respektuje. Nicméně z toho vyplývá, že zájemci o adopci Smolíčka se budou muset identifikovat stejně – u pánů chceme vidět alespoň to, že nám zatroubí jako jeleni. U žen předpokládáme, že budou štíhlé jako laň,“ dodala vedoucí sociálky Dagmar Malá.

Podívejte se na video

Na video z našeho regionu, které autenticky zachycuje desítky kusů lesní zvěře, jak migruje za Starým Městem u odbočky na Stříbrnice, se můžete podívat ZDE na facebookovém profilu Šumperského Reje.   



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
zdravi bezplatne zle odstranit