Vánoční dárek na poslední chvíli? Chytré hodinky značky GARMIN nadchnou nejen zapálené sportovce

Kamenná prodejna i eshop firmy HELVETIA nabízí to nejlepší ze světa hodinek a šperků. Momentálně u jejich zákazníků vede značka GARMIN se svými chytrými hodinkami. Co je na této značce tak jedinečné a čím si získává stále větší oblibu? Na to jsme se zeptali zakladatele a majitele firmy HELVETIA pana Vlastimila Nesvadby.

Historie společnosti Garmin se píše od roku 1989 a začátky této značky patřily zejména GPS navigacím. Jako první vyrobili v roce 2001 chytré GPS hodinky. Garmin vyrábí specifická zařízení pro konkrétní sporty a jejich hodinky nosí profesionální i příležitostní sportovci ze všech sportovních kategorií.

Kdy jste se začali prodeji hodinek značky GARMIN věnovat?
V polovině letošního listopadu to byly přesně dva roky. Fenomén zájmu o chytré hodinky jsme zažili na naší prodejně s představením druhé řady TAG Heuer Connected Modular. Přestože se jednalo o hodinky v řádu desítek tisíc korun, poptávka byla obrovská. Tehdy jsem pochopil, že je po tomto sortimentu opravdu velký hlad. Když nás tedy oslovil GARMIN s nabídkou podpisu exkluzivní smlouvy na prodej jejich nejvyšší řady MARQ, rozhodování nebylo až tak složité. Velmi si vážím toho, že můžeme být jedním ze tří prodejců této prémiové řady globální značky GARMIN v České republice.

Jaké jsou vaše dosavadní zkušenosti s touto značkou?
Původně jsme ani neměli příliš chuti věnovat se celému portfoliu těchto hodinek . Základní modelové řady jsou přeci jen ke koupi na obrovském množství prodejních míst a e-shopů, zatímco HELVETIA boutique se vždy snažila o to, aby svým zákazníkům mohla nabídnout něco výjimečného. Začali jsme tedy s prodejem vyšších modelových řad GARMIN, ale poptávka byla a je i po levnějších modelech Fenix 6 nebo Venu2 . Po dvou letech si užíváme, že se k nám zákazník vrátí pro další hodinky. Pro manželku, manžela nebo doporučí náš obchod známému. Z toho mám obrovskou radost, protože tohle je sen každého obchodníka.


GARMIN má svoji obchodní politiku vymyšlenou velmi chytře. Mají i produkty, které nejsou běžně k sehnání úplně všude. U vás však ano. Co na těchto chytrých hodinkách oceňují zákazníci oproti jiným značkám?
Velmi často nás zákazník nejdříve osloví telefonicky nebo na chatu, zda to nebo ono máme skutečně fyzicky skladem a může tedy hodinky na ruce odzkoušet. Tuto možnost mu rádi potvrdíme, protože se snažíme mít opravdu co nejvíce modelů na prodejně v centru Olomouce v přízemí Salmova paláce k okamžitému odběru. A právě to, že si hodinky může "osahat" vidím jako největší naši devízu.



GARMIN má hodně technických "vychytávek", takže je dobré se nákupu věnovat trochu více

Každý ze zákazníků má jiné potřeby a očekávání. I v tomto směru se HELVETIA snaží všem  maximálně vyhovět. "Troufnu si říct , že GARMIN je nyní světovou jedničkou v tom, co dokáží jeho produkty změřit a nabídnout. Je proto velmi oblíbený a dokonce i zapřísáhlí obdivovatelé Apple watches změní někdy názor a přejdou k této značce. Důvodů může být několik, je to opravdu individuální záležitost. A o tom to přece je," uzavírá majitel a zakladatel firmy HELVETIA Vlastimil Nesvadba.

Koupí hodinek od firmy HELVETIA si zajistíte také kompletní záruční i pozáruční servis. Drobné závady zvládá na počkání opravit jejich precizní mistr hodinář.


INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
zdravi bezplatne zle odstranit