Historická promenáda v centru Prostějova vás vrátí do starých časů

Už po několik let se občané Prostějova mohou jednou měsíčně sejít na „Historické promenádě“ kdy dojdou k některému z měšťanských domů v inscenovaném dialogu dvou průvodců se dozví zajímavosti o historii domu, objektu samotném, o současnosti a někdy i o dochovaných klepech.

Jesle v Kovaříkově vile 50. léta.

I staří kronikáři zapisovali velmi nactiutrhačné vpisky. Tyhle promenády pro své spoluobčany připravuje Loutkové divadlo Starost Prostějov s tím, že loutky vyjímečně zůstávají doma.

"Ojediněle se k výkladu připojí i majitelé domu a vpustí výpravu až dovnitř. Tak se stalo v neděli, 24. března, kdy jsem si všichni mohli prohlédnou kulturní památku – skvost – ještě ve fázi renovace. Tahle nedělní promenáda byla zakončena v Kovaříkově vile na Vojáčkově náměstí a zástupce majitele Ing. Martin Radič nás provedl odzdola až nahoru a byli jsme doslova uchváceni tím, jak se dům rodí do nové slávy.a neskutečné nádhery Laťka byla nastavena nyní do obtížné výšky. Přesto za pořadatele i návštěvníky moc a moc děkujeme a přejeme dostatek sil a financí při náročných opravách," popsal průběh nedělní  promenády Ivan Čech.



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
zdravi bezplatne zle odstranit