Návštěvníci se mohou dozvědět řadu nových informací o vaření a pečení, najít inspirace i vánoční tipy a navíc ochutnat netradiční pokrmy.
Už na konci listopadu odstartoval šňůru pořadů majitel olomouckých cukráren Sladký Méďa Denisa Sklenářová. Nadcházející sobotu 2. prosince bude Michal Duračka z restaurace Asado Grill v Olomouci grilovat ryby, o týden později se na pódiu představí Pavla Krmelová, šéfcukrářka šumperského hotelu Perk se svým receptem na Red Velvet roládu s pomerančovým krémem.
Pestrá nabídka gastronomie
V sobotu 16. prosince bude Martin Ševčík z olomoucké restaurace Jízdárna připravovat halušky se zelím, slaninou a vídeňskou cibulkou. Asistovat mu bude majitel firmy Bystročické zelí Jiří Kubíček. Program uzavře 23. prosince aktuálním vánočním receptem šéfkuchař hotelu Perk Jan Malý. Chystá se na nakládaného smaženého kapra bez kostí.
Rejdění samozřejmě není jediná gastronomie na Vánočních trzích. Gurmáni najdou ve stáncích řadu oblíbených pokrmů a pochutin – například domácí uzeniny a masa, zabijačkové speciality, uzené ryby, polévky, makrely na rožni, grilovaná masa a klobásy, bramboráky, nakládané sýry, cukrovinky, dorty, koláče a spoustu dalších dobrot.
Podrobné informace o Vánočních trzích nabízejí webové stránky vanocnitrhy.eu nebo sociální sítě.
Program Gastro REJdění
25. 11. Vanilkové rohlíčky z cukrárny Sladký méďa Olomouc - s majitelkou Denisou Sklenářovou
2. 12. Grilované ryby – s šéfkuchařem Asado Grill Olomouc Michalem Duračkou
9. 12. Red Velvet roláda s pomerančovým krémem - Pavla Krmelová, šéfcukrářka restaurace Perk v Šumperku
16. 12. Halušky s Bystročickým zelím – s majitelem firmy Jiřím Kubíčkem a kuchařem Jízdárny Martinem Ševčíkem
23. 12. Smažený nakládaný kapr – s šéfkuchařem restaurace Perk Šumperk Janem Malým