Poslankyně Naiclerová pořádá seminář o whistleblowingu. Představí příklady dobré praxe

Již zítra, v úterý 31. ledna, se Poslanecká sněmovna stane dějištěm odborného semináře k tématu whistleblowingu, neboli ochraně oznamovatelů protiprávního jednání. Uskuteční se tam totiž odborný seminář na toto téma pod záštitou poslankyně Hany Naiclerové (STAN).

Foto zdroj: naiclerova.cz

Na programu semináře jsou zejména dosavadní zkušenosti s problematikou ochrany oznamovatelů, a to jak na obcích, tak v soukromém sektoru, kde dlouhou dobu fungují programy compliance. Jedním z cílů semináře tak je sdílet příklady již fungující dobré praxe.

Účast potvrdil ředitel Odboru střetu zájmů a boje proti korupci z Ministerstva spravedlnosti Jiří Kapras, tajemník úřadu Městské části Brno střed Petr Štika a zástupci firem: státní České pošty i několika soukromých společností.

Hlavním tématem semináře nicméně bude návrh zákona o ochraně oznamovatelů, který již leží v Poslanecké sněmovně. Jedná se o transpozici evropské směrnice, kterou musí Česká republika provést. "Věřím, že se bude jednat o produktivně strávené odpoledne a těším se na setkání s kolegy poslanci, novináři i zástupci neziskového sektoru," uvedla pořadatelka semináře, poslankyně za Olomoucký kraj Hana Naiclerová.

Seminář se uskuteční v úterý 31. ledna 2023 od 14:00 hodin, místnost A56, Sněmovní 4. Registrace je možná i pro širokou veřejnost, a to na e-mailu naiclerovah@psp.cz




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
CBA
INZERCE
zdravi bezplatne zle odstranit