Napětí na UP pokračuje: děkan přírodovědecké fakulty dostal od rektora výpověď!

Dlouhodobě napjatá situace na Přírodovědecké fakultě Univerzity Palackého postoupila v pondělí 3. října do nové fáze. Děkan fakulty Martin Kubala dnes obdržel od rektora univerzity výpověď z pracovního poměru.

Děkan Přírodovědecké fakulty UP v Olomouci Martin Kubala | Zdroj: UP Olomouc

Své rozhodnutí rektor Martin Procházka zdůvodnil porušením norem týkajících se ochrany osobních údajů a realizace práv průmyslového vlastnictví na Univerzitě Palackého, porušením zákoníku práce a poškozováním dobrého jména UP. Děkan Martin Kubala s výpovědí nesouhlasí a bude se bránit právní cestou.

„Obdržel jsem dnes od pana rektora bez jakéhokoliv varování výpověď s účinností k 31. 12. 2022. Důvody, které jsou uvedené ve výpovědi, považuji za účelové, zmatečné a z velké části na úrovni hypotetických hrozeb, které by teoreticky mohly vést k újmě UP. Rektorem vznášená obvinění odmítám a nejsem si vědom, že bych porušil nějaké normy. Budu se bránit žalobou. Domnívám se totiž, že výpověď je podána v rozporu se zákonem a důvody uváděné rektorem u soudu neobstojí,“ uvedl děkan.

V září se odehrála před budovou rektorátu demonstrace studentů a pedagogů přírodovědecké fakulty proti návrhu rektora Martina Procházky na majetkové vyrovnání mezi fakultou a vysokoškolským ústavem CATRIN. Akademický senát UP pak návrh neschválil.    

Zdroj: UP Olomouc

Zdroj: FB Přírodovědecká fakulta UP Olomouc




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
zdravi bezplatne zle odstranit