Koalice Na rovinu! v Prostějově získala ve volbách druhý nejlepší volební výsledek

Aniž by vítěz voleb jednal se všemi stranami, které jsou zastoupeny v zastupitelstvu města Prostějova, vyhlásil již v pondělí výsledek svých separátních vyjednávání. Vytvoření koalice ANO+ODS+Pévéčko je pouze prodloužením dosavadního kurzu staronové prostějovské koalice.

Foto: Ilustrační obrázek

„Očekáváme další období promarněných příležitostí a nekoncepčních řešení v zájmu nikoli města, ale soukromých subjektů. Vítěz voleb nezjistil, že volební kampaň skončila, rezignoval na svoji odpovědnost vůči všem občanům a zvolil řešení, které mu usnadní přijímat svá rozhodnutí. Absence alespoň formálního pokusu o dohodnutí pravidel správy společných věcí ještě před ustavením koalice svědčí o nadřazení partikulárních zájmů, nad zájmy všech občanů města.“ sdělil k vyhlášení radniční sestavy v Prostějově lídr Na rovinu! Aleš Matyášek.

Zastupitelé Na rovinu! budou kromě předkládání svých návrhů také plnit roli opozice, kterou je kontrola činnosti rady města. Budeme tak činit velmi zodpovědně a v případech, kdy to bude nutné se obrátíme i na veřejnost, abychom obhájili její zájmy. Zavázali jsme se, že v případě nečinnosti vítěze voleb sami oslovíme ostatní strany, které jednání nevyloučily. Tak se během pondělí stalo. Jsme si na rozdíl od ANO vědomi, že k demokracii patří kromě většiny i kultura jednání a úcta k voličům.



INZERCE

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
zdravi bezplatne zle odstranit