Mladík pod vlivem drog několik dní nespal a měl halucinace. Zabarikádoval se u cizích seniorů v ložnici a odmítal vylézt ven

Mladík vypověděl, že asi před pěti dny užil pervitin a kanabis. Od té doby nespal, měl halucinace a bludy. Slyšel hlasy a domníval se, že jej někdo pronásleduje. Uvedl, že před domem zahlédl ve špalku zaseknutou sekeru. Tuto vzal a pomoci ni rozbil uzamčené vstupní dveře rodinného domu. Potom do něj vběhl a zabarikádoval se v ložnici.

Foto: Ilustrační obrázek

Chvíle hrůzy v úterý 7. prosince odpoledne prožil starší manželský pár v obci na Konicku. Když se 86letý senior s manželkou doma díval na televizi, najednou uslyšel rány z chodby. Muž vstal a šel se podívat ke vstupním dveřím. U nich zahlédl mladého muže, který kolem něj proběhl do prvního patra. Tady se v ložnici uzamkl a začal se barikádovat. Senior volal na muže, ať otevře a okamžitě odejde, ale marně. Slyšel jenom přesouvání nábytku. Proto ihned zavolal na linku 158. Přivolaní policisté muže vyzvali, aby otevřel a opustil dům. Zabarikádovaný muž vzápětí místnost dobrovolně opustil. Policisté zjistili, že šlo o 27letého muže, který byl vlivem drog. Provedený test u něj odhalil přítomnost amfetaminu / metamfetaminu a THC.

Muž po lékařském vyšetření skončil na noc v policejní cele. Následně si druhý den vyslechl sdělení pro podezření ze spáchání přečinů porušování domovní svobody a poškození cizí věci, za které mu hrozí trest odnětí svobody na šest měsíců až tři léta.

Muž svého jednání zpětně litoval a omluvu směřoval k seniorům, které k smrti vyděsil. Dodal, že nikomu ublížit nechtěl, ale pod vlivem drog dělá věci, které by jinak neprovedl. Současně slíbil uhrazení škod na majetku, které způsobil. Po provedených služebních úkonech policisté muže propustili.   



INZERCE

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
zdravi bezplatne zle odstranit