Zdrogovaní řidiči brázdili ulice Prostějova

Předvolební stres možná dolehl na pětici řidičů, kteří si museli zklidnit nervy. Hned pět řidičů s pozitivními testy na drogy totiž zastavili v pátek 8. října policisté na Prostějovsku. Všichni si před jízdou dopřáli marihuanu a teď jim hrozí pokuta až dvacet tisíc korun.

Foto: Ilustrační obrázek

Prvního 31letého řidiče vozidla Peugeot policisté zastavili pár minut před devátou hodinou mezi obcemi Držovice a Vrahovice. Při dopravní kontrole řidiče podrobili testu na přítomnost jiných návykových látek, který byl pozitivní na amfetamin / metamfetamin a THC. Řidič uvedl, že předchozí den užil „jointa“ marihuany.

Zhruba o hodinu později policisté zastavili 21letého řidiče vozidla Škoda Felicia na Zahradní ulici v Prostějově. Provedený test na přítomnost jiných návykových látek odhalil u řidiče přítomnost THC.

Před polednem policisté zastavili 30letého řidiče vozidla Audi na ulici Konečná v Prostějově. Řidič se podrobil testu na přítomnost jiných návykových látek, který byl pozitivní na amfetamin / metamfetamin, kokain a THC.

Před čtrnáctou hodinou policisté kontrolovali 29letého řidiče vozidla Citroen na ulici Majakovského v Prostějově. Policisté řidiče podrobili testu na přítomnost jiných návykových látek, který byl pozitivní na amfetamin / metamfetamin a THC. Řidič uvedl, že před třemi dny užil asi 0,3 g marihuany.

Posledního hříšníka policisté zastavili krátce před šestnáctou hodinou v ulici Floriánské náměstí v Prostějově. I u tohoto řidiče provedli test na přítomnost jiných návykových látek, který ukázal přítomnost THC.

Všichni řidiči se po poučení podrobili lékařskému vyšetření spojeného s odběrem biologického materiálu. V danou chvíli jsou řidiči podezřelí z přestupku jízdy po užití jiné návykové látky, za které jim hrozí ve správním řízení pokuta od 2 500 do 20 000 korun a zákaz činnosti od šesti měsíců do jednoho roku. Na základě výsledků hodnot biologického materiálu může dojít i k změně právní kvalifikace na přečin ohrožení pod vlivem návykové látky, na které trestní zákoník stanoví trest odnětí svobody až na jeden rok, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
zdravi bezplatne zle odstranit