Po otevření bytu našli zavražděnou ženu. K činu se přiznal chlapec, kterému není ani patnáct let

Kriminalisté přes noc objasnili první letošní vraždu a zadrželi pachatele. V úterý 16. ledna před devatenáctou hodinou oznámil na policii čtyřicetiletý muž, že postrádá svou bývalou přítelkyní a má o ní vážné obavy. Policejní hlídka vyrazila prověřit místo jejího bydliště v Olomouci – Povel. Po vstupu do bytu našla osmatřicetiletou ženu bez známek života.

Ilustrační foto: Pixabay.com

Nález v bytě byl hrozný. Žena byla pravděpodobně zavražděna nožem, měla totiž na hlavě řezné rány a ztratila množství krve. "Okolnosti na místě poukazovaly na podezřelé úmrtí zaviněné cizí osobou. Hlídka místo zajistila a přivolala okresní i krajské kriminalisty. Ihned se rozjelo pátrání po neznámém pachateli. Případ si převzali kriminalisté odboru obecné kriminality krajského ředitelství. Ti na základě zajištěných stop a provedeného šetření do rána zadrželi podezřelou osobu mladší patnácti let, která se k činu doznala," uvedl policejní mluvčí Libor Hejtman.

Jak mluvčí policie dodal, vzhledem k věku podezřelého chlapce nelze k případu sdělovat bližší informace.

Kriminalisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání zvlášť závažného zločinu vražda, na který trestní zákoník stanoví trest odnětí svobody na dvanáct až dvacet let.



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
CBA
INZERCE
zdravi bezplatne zle odstranit