Žena ve středních letech naletěla "dubajskému princi". Přišla skoro o dva miliony korun

Začátkem týdne se na policii obrátila žena z Prostějovska, s tím, že byla oklamána ze strany neznámého pachatele, kterému zaslala velké peníze. Korespondence s poškozenou začala někdy v červnu letošního roku a táhla se až do listopadu. Žena nejprve komunikovala s mužem, který se jí představil jako korunní princ z Dubaje a potom byla v kontaktu i s dalšími osobami, se kterými se dorozumívala česky a anglicky.

Foto: Ilustrační obrázek

Díky citům, které pojala k neznámému princi a s vidinou, že pojede do Dubaje, začala posílat na různé účty peníze. Prozřela bohužel pozdě, až když ze svého účtu odeslala částku přibližně 1 800 000 korun. Případ si převzali kriminalisté a šetří ho pro trestný čin podvod.

"Při prověřování případu jsme zjistili, že poškozená je velmi aktivní na sociálních sítích, proto se nabízí možnost, že si ji pachatel vyhlédl právě tady a následně ji oslovil na základě jejich komentářů k celospolečenskému dění a názorovému smyšlení. Na základě těchto sdílených informací může pachatel svoji „kořist“ lépe poznat a využít je pro svůj účel, kterým, v tomto případě, bylo získání finančních prostředků. Buďte proto opatrní ve svých aktivitách na sociálních sítích a nesdílejte informace, které by následně mohly posloužit podvodníkům se snadnějším navazováním kontaktu," informovala policejní mluvčí Miluše Zajícová.



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
zdravi bezplatne zle odstranit