Psí nováček vystopoval podezřelého pod vlivem drog

Minulý týden jel 45letý řidič ve vozidle Seat Leon ve směru od Určic na Prostějov. Před křižovatkou s komunikací od obce Seloutky před něj najelo vozidlo Škoda Octavia a jeho jízda byla poněkud nezvyklá. Bylo vidět, že řidič nedrží pevně směr jízdy a jede nejistě. Po ujetí pár set metrů škodovka bez jakéhokoliv signálu zastavila u pravého okraje vozovky, kde zůstala stát. Řidič seatu se rozhodl auto objet, ale ve chvíli, když byl vedle škodovky se řidič rozjel a ostře odbočil na polní cestu.

Foto zdroj: PČR

Zadní částí vozidla tak narazil do přední části seatu. Po střetu řidič ze škodovky zastavil na polní cestě, na kterou odbočoval. Než ale poškozený vystoupil z auta a došel k němu, řidič se rozjel a pokračoval dál po polní cestě. Řidič druhého vozu nezaváhal a škodovku pronásledoval až do té doby, než se mu ztratila v poli. Po chvíli hledání našel auto bez řidiče odstavené na okraji remízku. Ihned kontaktoval policisty na lince 158. Vzhledem k okolnostem, byl na místo vyslán i psovod se psem.

Mladý, teprve 2letý pes jménem Deryk, který slouží jen pár měsíců, se okamžitě pustil po zachycené pachové stopě jako ostřílený profesionál. Společně s hlídkou policistů z oddělení hlídkové služby pokračovali po horké stopě a po necelých dvou kilometrech Deryk označil místo v kukuřičném poli, kde se nacházel skrývající se muž. Dál se pokračovalo v hledání po případných dalších osobách, ale nikdo další nebyl nalezen. "U podezřelého, který skončil na služebně, byla provedena dechová zkouška s negativním výsledkem. Opačný výsledek měl orientační test na návykové látky, který byl pozitivní na amfetaminy a metamfetaminy. Dotyčný muž má také platný zákaz řízení všech motorových vozidel a je tedy podezřelý z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Hmotná škoda na vozidlech byla předběžně stanovena na 30 000 korun," informovala policejní mluvčí Miluše Zajícová.



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
CBA
INZERCE
zdravi bezplatne zle odstranit