Cyklostezka Plumlov - Mostkovice je otevřena

Hlavním cílem projektu byla stavba 1,8 kilometrů dlouhé stezky pro chodce a cyklisty mezi Plumlovem a Mostkovicemi podél silnice č. II/377, která nedisponovala vhodnými podmínkami pro pohyb cyklistů. Nová cyklostezka zlepšuje mobilitu a zvyšuje bezpečnost dopravy podél frekventované silnice.

Foto zdroj: prostejov.eu

Dochází tak k rozšíření sítě pro cyklodopravu, cyklistům je tak umožněno bezpečně se napojit na další, již existující cyklistickou infrastrukturu (cyklostezky, smíšené stezky či cyklotrasy).

Ke slavnostnímu zakončení stavby došlo 1. 10. 2021 v Plumlově, v místě založení základního kamene stezky a v místě jejího vyústění poblíž hráze Podhradského rybníka - viz fotografie.

Slavnostního spuštění cyklostezky do provozu se zúčastnili jak zástupci Olomouckého kraje, tak zástupci obcí regionu.

"Jsem moc rád, že se dobrá věc podařila a cyklostezka je hotova. Město Prostějov stavbu finančně podpořilo částkou jeden milion korun a já jsem potěšen, že finance vzniku této stezky kolem přehrady pomohly," usmíval se primátor Prostějova František Jura, který se slavnostního zahájení zúčastnil s celým vedením města. Jeho slova doplnila náměstkyně Alena Rašková:

"Všechno vyšlo na jedničku. Jde o krásnou krajinu a lokalitu, která vyloženě láká k procházkám. Stezka sem dokonale zapadá a já věřím, že bude využívána celý rok."



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
CBA
INZERCE
zdravi bezplatne zle odstranit