Hvězdárna Prostějov slaví. Zve na fyzikální divadlo i venkovní promítání

Letošní léto na prostějovské hvězdárně bude opravdu hvězdné. Nese se totiž v duchu oslav 60. výročí existence hvězdárny a u té příležitosti nachystalo Astronomické oddělení Muzea a galerie v Prostějově zajímavý program hned na dva prázdninové večery. Ten první se uskuteční v sobotu 24. července, kdy od 15 hodin zaplní prostor předzahrádky menší výstava z historie a odborné činnosti hvězdárny.

Foto zdroj: prostejov.eu

„Jsme moc rádi, že u nás vystoupí skupina ÚDIF, tedy Úžasné divadlo fyziky, které předvede mnoho zajímavých fyzikálních pokusů. Start představení je v 18 hodin, vyvrcholením prvního dne oslav pak bude promítání dobrodružného sci-fi filmu Interstellar, který připravujeme spolu s kinem Metro70,“ uvedla Iveta Fréharová z Astronomického oddělení muzea s tím, že vstupné je po celý den zdarma. Upozornila ještě na vyhodnocení soutěže Staň se hvězdářem, která odstartovala už se začátkem června. „Od 13 do 17 hodin za námi mohou přijít s vyplněnými úkoly, účastníky odměníme hvězdářským certifikátem,“ doplnila Iveta Fréharová.


Druhým dnem oslav výročí pak bude sobota 21. srpna, opět se bude promítat pod širým nebem, k vidění budou ale i obří modely Země a Měsíce a jednu ze stěn budovy hvězdárny ozdobí v rámci Street art festivalu i velkoplošná malba. Aktuální informace jsou uvedeny na webových stránkách hvězdárny www.hvezdarnapv.cz a na sociálních sítích. 



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
zdravi bezplatne zle odstranit