Pohádková kniha dětí školní družiny ZŠ Jana Železného slaví úspěch

Začátkem roku se děti z oddělení školní družiny 1.B zapojily do výtvarné soutěže, kterou pořádala iniciativa „Oživíme Česko“. Vymyslet pohádkovou knížku se na začátku zdálo být nemožné, na realizaci byly pouhé dva týdny.

Foto zdroj: prostejov.eu

Informuje vychovatelka Jana Jílková:

"S dětmi jsme si sedli na koberec a udělali „válečnou poradu“. Po chvíli nebylo o čem přemýšlet – JDEME DO TOHO!

Základní linku příběhu jsme měli. Často si hrajeme hru „Pohádkové kostky“ – kdy děti vymýšlejí příběhy pomocí obrázků, které jim padnou. Spojili jsme tedy hned několik nápadů dohromady a příběh byl na světě.

První den jsme stihli rozdat úkoly, kdo bude výtvarně ztvárňovat kterou postavu, kdo bude malovat les, kdo hrníček s čajem… Velká bitva se strhla o hlavního hrdinu – medvídka Vildu. Zde se do finále probojovaly 3 děti, které měly ukázat, jak by Vildu namalovaly. Poté jsme společně vybrali nejzdařilejší obrázek. V dalších dnech jsme pracovali formou pokus - omyl. Něco se dařilo, něco ne. Děti byly jeden den nadšené, jindy si chtěly spíše hrát. Do toho se blížilo uzavření všech škol…

Řekli jsme si, že to nevzdáme a opravdu jsme pracovali na nejvyšší možné otáčky. Do knihy jsme dali to nejlepší co jsme mohli a co jsme vyrobili.

Na mně pak bylo vše zkompletovat, pospojovat, slepit.. a dát knize finální podobu.

Jednu z posledních stránek knihy zdobí společná fotografie všech autorů. Symbolicky je kniha svázána devatenácti stuhami. Každá stuha znázorňuje jednoho žáka naší třídy – 1.B, který se na knize nějak podílel. Všem 19 dětem patří velké poděkování. Vlepili jsme i čtyřlístek pro štěstí, který jsme našli na podzim v parku u Hvězdárny, kam pravidelně moc rádi chodíme.

Porota vybírala ze 113 pohádkových knížek a naše děti získaly 3. místo!

www.ozivimecesko.cz

Pořadatelům děkujeme za zaslané knihy a další milé dárky. Obrovskou radost máme z notebooku, na kterém si budeme v družině pouštět pohádky a písničky. Vážíme si možnosti účastnit se této nesmírně zajímavé soutěže. Byla pro nás milým zpestřením před zavřením škol a také velkou zkušeností.



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
zdravi bezplatne zle odstranit