Kraj opět podpoří cestovní ruch. Zaměří se na Střední Moravu

Rada Olomouckého kraje schválila akci Cestuj s Olomouc region Card na podporu cestovního ruchu, která se letos zaměří na Střední Moravu. Pomoc bude mít podobu slevové karty Olomouc region Card (ORC). Tu zdarma dostanou lidé, kteří se na Střední Moravě ubytují nejméně na dvě noci.

Foto zdroj: olkraj.cz

„Díky slevové kartě dostanou turisté možnost navštívit spoustu míst v Olomouckém kraji, a to buď se slevou, nebo zcela zdarma. Karta nabízí také bezplatné MHD v Olomouci i slevy na jízdenky Českých drah. Hejtmanství se tímto krokem snaží podpořit cestovní ruch, který kvůli epidemii covid-19 utrpěl výrazné ztráty,“ vysvětlila Milada Sokolová, zastupitelka Olomouckého kraje pro oblast cestovního ruchu.

Letos hejtmanství koordinuje postup s olomouckým magistrátem, který bude realizovat obdobnou akci. Kraj pořídí celkem dva tisíce ORC pro dospělé a tisícovku pro děti. Karta bude mít platnost 48 hodin a turisté si ji budou moci vyzvednout přímo v konkrétním ubytovacím zařízení.

„Akce Cestuj s Olomouc region Card – tedy bezplatné získání ORC při ubytování alespoň na dvě noci – bude zaměřena na období letních prázdnin, tedy od 1. července do 31. srpna. S nabídkou možnosti zapojení se do akce budou oslovena všechna ubytovací zařízení na Střední Moravě. Do projektu by se tak mohlo zapojit až 150 ubytovacích zařízení. Seznam bude uveřejněn na webu www.kartaok.cz," vysvětluje Radek Stojan, ředitel Centrály cestovního ruchu Olomouckého kraje.

Karta nabízí možnost navštívit zdarma přibližně devadesát atraktivních míst v Olomouckém kraji, jako jsou památky, muzea nebo zoo, a v dalších dostanou držitelé karty výraznou slevu. Přístup k ORC mají i turisté, kteří se do projektu Cestuj s Olomouc region Card nezapojí. Kartu si mohou koupit kdykoli během roku a užívat si tak Olomoucký kraj bez omezení. Základní 48hodinová varianta stojí dospělého 240 korun, děti zaplatí polovinu. Více na WWW.OLOMOUCREGIONCARD.CZ.



INZERCE

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
zdravi bezplatne zle odstranit