Výkupy pozemků pro takzvaný „Jižní prstenec“

Město Prostějov se snaží vytvořit zelený pás v jeho jižní části, který by sloužil k zachycení poletavého prachu. Zastupitelé budou rozhodovat o návrhu radních na odkupy pozemků nutných pro jeho vznik.

Foto: Ilustrační obrázek

„Navrhujeme výkup pozemků v celkové výměře 4753 m2. Problematiku výkupu pozemků pro zelený pás na jihu města řešíme již nějaký čas, konkrétně od ledna 2019,“ nastínil 1. náměstek primátora Jiří Pospíšil. Jak uvedl, na dané území, které má přes 30 hektarů, byla již zpracovaná územní studie.

„Následně došlo ke zpřesnění výstupů této studie se zmenšením plochy potřebných pozemků na 12 ha a rozdělením návrhu realizace výkupů pozemků do tří etap. Odbor správy a údržby majetku města oslovil všechny vlastníky a nyní jednotlivé případy postupně řeší, jedná o výkupu jednotlivých pozemků,“ dodal Jiří Pospíšil.

Řešené území je přibližně ohraničeno ze západu ulicí Čechovická, z východu ulicí Brněnská, v šířce pásu ohraničeného ulicí Jaroslava Kaštila až po ulici Za Určickou. V tomto území je dotčeno cca 60 pozemků různých vlastníků v katastrálních územích Prostějov, Krasice a Čechovice u Prostějova.



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
zdravi bezplatne zle odstranit