Prostějov nechá ošetřit všechny své školy proti koronaviru

Město Prostějov zajistí pro všechny své mateřské a základní školy ochranný nástřik proti koronaviru. Na návrh primátora Františka Jury o tom tento týden rozhodl krizový štáb. Náklady na tuto ochranu dětí zaplatí město.

Foto zdroj: prostejov.eu

„Musíme se co nejlépe připravit na návrat žáků do škol a udělat maximum pro jejich bezpečí. Děláme to nejen pro děti, ale také pro jejich rodiny včetně prarodičů a dalších ohrožených skupin našich občanů,“ říká primátor Jura. Celou akci bude za prostějovskou samosprávu koordinovat náměstek primátora Jan Krchňavý, který patřil k iniciátorům tohoto způsobu ochrany žáků a učitelů.

Město již dříve nechalo nástřik aplikovat v budovách magistrátu. Nyní jej objedná pro 8 základních škol a 19 školek. Odborníci speciální látkou ošetří například stoly, židle, kliky, zábradlí, vypínače a sociální zařízení. Nástřik bude prostory chránit po dobu jednoho roku a město za něj dohromady zaplatí zhruba 1,7 milionu korun.

„Začínáme s aplikací. Využijeme tak období jarních prázdnin a necháme ošetřit první část základních škol. V dalších týdnech budeme pokračovat,“ uvedl František Jura.



INZERCE

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
zdravi bezplatne zle odstranit