Prostějov má druhý nejvyšší počet nakažených v Olomouckém kraji. Situace ale není dramatická

Prostějov má druhý nejvyšší počet nakažených nemocí Covid-19 v Olomouckém kraji. Celkově i aktuálně. Přesto není situace zatím nijak vážná. V sobotu 22. srpna u nás evidovali krajští hygienici dvacet aktuálně pozitivních. Celkově od března se v Prostějově a jeho okolí potvrdila nákaza u 147 lidí.

Foto: Ilustrační obrázek

Naopak skvěle je na tom Konice. I přes množství tetsů se zde nepotvrdil ještě ani jeden případ onemocnění. 

Stejně dobře je na tom pak sever Olomouckého kraje, který patří od začátku propuknutí pandemie k nejméně zasaženým oblastem. Zatímco v jiných obcích s rozšířenou působností (ORP) se počet potvrzených případů nemoci Covid-19 pohybuje v desítkách či stovkách, v ORP Mohelnice, Šumperk, Zábřeh jde pouze o jednotky.  

V rámci celé České republiky pak byla unikátní absolutní nula v ORP Jeseník, kde až do tohoto týdne nezaznamenala Krajská hygienická stanice ani jednoho nakaženého! První se tam objevil až ve středu 19. srpna.

Nejvíc nakažených je nyní v Olomouci, Prostějově a Šumperku

Naopak nejhůř jsou na tom v rámci Olomouckého kraje ORP právě Prostějov, Olomouc, Uničov a Litovel, kde se celkové množství případů počítá ve stovkách. Jde ovšem pouze o celková čísla od března, například v Litovli je aktuální počet nemocných nula.

V současné době je nejvíce pacientů s nemocí Covid-19 v Olomouci, kde se léčí 44 lidí. Na druhém místě je Prostějov (20) a na třetím Šumperk (13) . Situace ale není dramatická, Olomoucký kraj patří v rámci republiky i Evropy k nejméně zasaženým oblastem.  



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
zdravi bezplatne zle odstranit