Designéři tvořící novou vizuální identitu města Prostějova odtajněni!

Město Prostějov ve spolupráci s organizací Czechdesign vyhlásilo designérskou soutěž na novou vizuální identitu města, kterou zahájilo osobním briefingem. Soutěž je dvoukolová a vyzvaná, účastní se jí pět renomovaných grafických studií a designérů: Studio Matouš, Studio XY, Studio 2plus1, Kristýna Krahulíková a Věra Marešová. Odborná porota posoudí jejich návrhy v prvním kole 5. prosince 2024, druhé zasedání proběhne 30. ledna 2025.

Dobrý vizuál může vylepšit marketing města. Foto: Ilustrační obrázek google.com

Cílem soutěže je nejen vytvoření nového loga města, ale také komplexního balíčku grafických řešení pro různé komunikační kanály, včetně úředních dokumentů, propagačních materiálů, Prostějovských radničních listů a webových stránek města. Součástí zakázky je také tvorba manuálu vizuálního stylu, který stanoví jednotná pravidla pro budoucí grafické výstupy města.

Soutěž byla oficiálně zahájena 10. října briefingem na prostějovské radnici, kde účastníci získali dodatečné informace o zakázce a mohli nasát atmosféru města. Po briefingu následovala procházka po hlavních městských dominantách. Nyní mají designéři šest týdnů na přípravu svých soutěžních návrhů.

Proběhnou dvě zasedání poroty, během nichž zástupci města a odborní porotci posoudí odevzdané návrhy, aby vybrali nejprve postupující a poté vítěze. Odbornou porotu tvoří Mgr. Zuzana Behová, MgA. Roman Černohous a MgA. Vítek Škop. Po druhém zasedání porota vybere vítězný návrh, který bude předložen městskému zastupitelstvu k projednání. Nový vizuální styl města bude veřejnosti představen v létě 2025.

Organizace Czechdesign, pod vedením manažerky projektu Ing. arch. Zuzany Machové, zajišťuje hladký průběh soutěže a správné nastavení jejích podmínek.



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

VSTUP DO DISKUZE



INZERCE
Kickbox K1
INZERCE
Auto _ Kubíček