ANO a SPD. Olomouckému kraji tedy bude vládnout dvojice protivládních stran

Občanští demokraté oznámili v pátek v podvečer, že se nebudou účastnit nové krajské koalice. Jednali s ANO, tedy vítězem voleb, o možné koalici, podle ODS ale chtělo ANO koalici trojčlennou i s SPD. Takovou variantu ale ODS odmítla.

Ve vedení Olomouckého kraje už nebude ani ODS | Foto: olkraj.cz

Občanská demokratická strana v Olomouckém kraji odchází do opozice. Občanští demokraté budou v následujícím období v Olomouckém kraji opoziční stranou.

„Od sečtení volebních výsledků jsme absolvovali několik jednání s dalšími volebními stranami. K jednání nás mimo jiné oslovilo vítězné hnutí ANO. Jeho představitelé nám nabídli účast na tříčlenné koalici ve složení ANO-ODS-SPD. Tuto nabídku jsme jasně odmítli, což jednohlasně potvrdila i Regionální rada ODS v Olomouckém kraji. Nemůžeme vyměnit naše principy za účast v krajské koalici, a proto budeme nadále bojovat za náš kraj z opozičních lavic. I z nich lze pro občany kraje udělat ledasco prospěšného," uvedl dnes poslanec a předseda regionálního sdružení ODS Martin Major. 

Po ohlášení odchodu do opozice ze strany koalic Spojenci 24 a Starostové pro Olomoucký kraj tak už vítěznému hnutí zbývají k uzavření krajské koaliční smlouvy jen Okamurova SPD + Trikolora a nebo teoreticky ještě komunisté v koalici Stačilo. 

"Jednání o budoucím složení krajské koalice nekončí. Stále hledáme řešení, věřím, že se podaří postavit stabilní vedení Olomouckého kraje," oznámil v pátek večer na sociální síti X Ladislav Okleštěk.

ANO chce oznámit výsledné složení koalice v sobotu. 



INZERCE
SPEA SPEA

VSTUP DO DISKUZE



INZERCE
Kickbox K1
INZERCE
Auto _ Kubíček