Potravinová banka přijímá materiální pomoc pro lidi zasažené povodněmi

V souvislosti povodňovým stavem v České republice se na město Prostějov obracejí lidé s nabídkou potravinové pomoci. Balená voda, trvanlivé potraviny, hygienické potřeby a úklidové prostředky – to jsou nejpotřebnější věci, které mohou Prostějované od úterý 17. září nosit do potravinové banky.

Otevřeno bude od úterý 17. do pátku 20. 9. 2024 vždy od 14:00 – 17:00 hodin. Foto: Ilustrační obrázek

„Dohodli jsme se s ředitelem Azylového domu a provozovatelem prostějovské pobočky potravinové banky Janem Kallou, že nabízenou potravinovou pomoc pro lidi zasažené povodněmi bude přijímat potravinová banka v ulici Svatoplukova č. 29, vjezd z ulice Vrahovická. Otevřeno bude od úterý 17. do pátku 20. 9. 2024 vždy od 14:00 – 17:00 hodin. Po konzultaci s hasiči, kteří budou následně pomoc distribuovat, je vhodné přinést balené vody a trvanlivé potraviny. Sbírka se netýká oblečení, nábytku apod.,“ popsala náměstkyně primátora Marcela Župková.

V tento okamžik jsou žádané zejména balená voda a trvanlivé potraviny (paštiky, masové konzervy, instantní pokrmy, přesnídávky, piškoty, krekry, rýžové chlebíčky, cereálie, trvanlivé sladkosti, marmelády, čaje, káva, cukr, trvanlivé mléko…), hygienické potřeby (šampony, mýdla, sprchové gely, dámská hygiena, toaletní papír, pleny, vlhčené ubrousky…) a další.

Kontaktní telefon: 725145541




INZERCE
Hlas pro náš kraj Hlas pro náš kraj

VSTUP DO DISKUZE



INZERCE
Kickbox K1
INZERCE
Auto _ Kubíček