Jednala povodňová komise v Prostějově

V pátek 13. září zasedla ke svému jednání povodňová komise ORP Prostějov. Její předseda a primátor města František Jura uvedl, že spojení se všemi starosty ORP bylo prověřeno, představitelé obcí byli požádáni, aby zmapovali případná riziková místa nedaleko vodních toků či vodních ploch.

Povodňovou situaci mapují všechny složky povodňové komise včetně prostějovských jednotek Armády České republiky. Foto: Ilustrační obrázek

Co se týče připravenosti ze strany jednotek dobrovolných hasičů z města, aktuálně mají nachystánu zhruba tisícovku pytlů na písek, prověřena byla čerpadla, která jsou plně funkční.

„Situace není zatím kritická, avšak nic nechceme podcenit. Jsme v permanentním spojení napříč všemi složkami IZS a pokud si to situace vyžádá, okamžitě se sejdeme a budeme jednat osobně. Pro občany jsme zřídili dvě speciální krizové linky, které mohou využívat. Velmi bych ocenil, kdyby linky byly skutečně využívány těmi, kteří budou potřebovat důležitou radu či pomoc, nikoliv pro běžné dotazy. Všem nám přeji, ať celou situaci společně zvládneme,“ uvedl primátor František Jura.

Krizové linky – povodně – Prostějov:

605 236 431

605 343 348

!SLEDUJTE WEB, FACEBOOK A INSTAGRAM MĚSTA, KDE BUDEME INFORMACE PRŮBĚŽNĚ AKTUALIZOVAT!



INZERCE
Hlas pro náš kraj Hlas pro náš kraj

VSTUP DO DISKUZE



INZERCE
Kickbox K1
INZERCE
Auto _ Kubíček