Finalistka soutěže Sestra roku je z Nemocnice AGEL Prostějov

Nemocnice AGEL Prostějov má svou finalistku v prestižní soutěži Sestra roku, kam se probojovala vrchní sestra chirurgického oddělení Nemocnice AGEL Prostějov Lenka Kolářová. Její zaměstnání je zároveň jejím posláním. Na chirurgickém oddělení Nemocnice AGEL Prostějov vede Lenka Kolářová tým šedesáti lidí a věnuje se vývoji jednotné elektronické dokumentace chronických ran a dekubitů. Také široká veřejnost může nyní sestřičku Lenku podpořit svým hlasem na webových stránkách soutěže.

Vrchní sestra chirurgického oddělení Nemocnice AGEL Prostějov.

Lenka Kolářová působí již osmým rokem jako vrchní sestra chirurgického oddělení Nemocnice AGEL Prostějov. „Můj tým tvoří sestry, ošetřovatelky, sanitáři, celkem 60 kolegů. Zajišťujeme péči na 52 lůžkách,“ přibližuje svou práci vrchní sestra Lenka Kolářová, která po maturitě začala pracovat na traumatologickém oddělení prostějovské nemocnice. Zde získala zkušenosti, které ji provázejí po celou profesní kariéru.

Od roku 2016, kdy nastoupila na pozici vrchní sestry, se ve spolupráci s kolegy z IT věnuje vývoji jednotné elektronické dokumentace chronických ran a dekubitů. „Problematika chronických ran a dekubitů mě vždy zajímala, a není pro mě větší odměna, než když odchází spokojený pacient se zhojeným defektem,” prozradila Lenka Kolářová.

Podle hlavní sestry Nemocnice AGEL Prostějov Mgr. Marie Jouklové je Lenka Kolářová skvělou sestrou a kolegyní. „Paní Lenka Kolářová umí své zkušenosti, nové poznatky, dovednosti a teoretické znalosti výborně uplatnit v praxi. Je koordinátorkou a odbornicí na problematiku nehojících se ran a proleženin pro všechny nemocnice skupiny AGEL,” uvádí hlavní sestra prostějovské nemocnice Mgr. Marie Jouklová.

Lenka Kolářová je nyní finalistkou prestižní soutěže Sestra roku, která oceňuje obětavou a profesionální práci zdravotníků. Soutěž je určena všeobecným sestrám, porodním asistentkám, praktickým sestrám a dalším nelékařským zdravotnickým pracovníkům (NLZP).

Lidé mohou Lenku Kolářovou podpořit svým hlasem a pomoci jí získat ocenění veřejnosti „Sestra mého srdce“. Hlasování probíhá online na webových stránkách soutěže https://www.soutez-sestraroku.cz/soutezici/lenka-kolarova-2024/ a končí v polovině října 2024. 



INZERCE
Hlas pro náš kraj Hlas pro náš kraj

VSTUP DO DISKUZE



INZERCE
Kickbox K1
INZERCE
Auto _ Kubíček