Pátrání po jedenáctileté dívce mělo šťastný konec, do akce se zapojila více než stovka záchranářů

Šťastný konec mělo více než tříhodinové pátrání po jedenáctileté postižené dívence na Prostějovsku. "Našli jsme ji!" sděloval operační důstojník zásadní informaci tiskovému mluvčímu Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje. Pátrání po 11-ti leté dívce s genetickou poruchou tak končí po více než třech hodinách poblíž obce Polomí na Prostějovsku.

Kousek od Polomí našli hasiči ztracenou dívku | Ilustrační foto: Google Maps

"Na žádost Policie ČR jsme aktivovali specialisty nejen z Olomouckého kraje, lezecké týmy, speciální techniku čtyřkolky i techniku na vodní pátrání. Navíc k místu postupně vyrazilo několik psovodů z různých sborů v celé ČR," uvedl mluvčí HZS Zdeněk Hošák. 

Dívenku našel v husté trávě, po předchozím již téměř marném pátrání profesionální hasič ze stanice Šumperk. Bylo krátce před osmou večer a hasič toto místo už jen takzvaně na náhodu projížděl křížem krážem na čtyřkolce. Náhoda? Ano, ale vyšlo to! 

Do pátrání s profesionálními hasiči, velkého počtu dobrovolných hasičů z širokého okolí, se také zapojily desítky policistů včetně vrtulníku s termovizí, pod velením Policie ČR celá akce probíhala. Při hledání byly využity nejmodernější technologie jako například geolokátor. 

Vše má dobrý konec, skvělá zpráva! K místu po skončení pátrací akce dorazila i posádka zdravotníků ZZS Olomouckého kraje, na žádost velitele zásahu k preventivní kontrole.




INZERCE
SPEA SPEA

VSTUP DO DISKUZE



INZERCE
Kickbox K1
INZERCE
Auto _ Kubíček