Jaká budoucnost čeká místní nádraží? Město se dohodlo na možnosti o jeho převzetí

Prostějovská samospráva se dohodla se Správou železnic na převodu místního nádraží. Město by objekt za splnění předjednaných podmínek mohlo získat bezúplatně.

Foto zdroj: prostejov.eu

Transakci ještě musejí schválit obě strany. „V případě města Prostějova je to zastupitelstvo, které by o věci mohlo jednat už na svém červnovém zasedání,“ říká primátor František Jura. Na straně státu, který nemovitosti vlastní, ještě musí rozhodnout správní rada Správy železnic a poté i samotná Vláda České republiky.

„Jednání ze strany Správy železnic byla maximálně vstřícná. Oběma stranám šlo o totéž, tedy o smysluplné využití místa, pro které provozovatel železnice do budoucna nemá využití. Rád bych organizaci i touto cestou poděkoval,“ říká náměstek primátora Jiří Rozehnal, který transakci dlouhodobě dojednával a společně s primátorem Jurou dokázal najít s vlastníkem budovy dlouhodobě udržitelné řešení.

Po odsouhlasení transakce může následovat odstěhování původních drážních technologií. Poté by mohla následovat rekonstrukce budovy, která je prozatím předběžně naplánovaná na roky 2027 a 2028.



INZERCE
SPEA SPEA

VSTUP DO DISKUZE



INZERCE
Kickbox K1
INZERCE
Auto _ Kubíček