Prostějov chce řešit vylidňování centra města

Statutární město Prostějov chce řešit úbytek návštěvníků v lokalitě památkové zóny. Ten mimo jiné vedl k rozhodnutí několika podnikatelů z centra města odejít. Přestože se za na zatím daří nacházet náhradu a samospráva může uvolněné prostory znovu pronajímat, vedení radnice není k současnému trendu lhostejná.

Foto: Ilustrační obrázek

„Vylidňování centra samozřejmě není pouze prostějovský problém. Potýká se s ním také řada dalších měst. Občané dávají přednost nákupním zónám a v památkové zóně jich ubývá,“ říká primátor František Jura. Město proto chce s místními podnikateli hledat cestu, jak současný trend obrátit. A chce přitom spojit síly právě s živnostníky, kteří v centru působí.

Už v polovině dubna se proto uskuteční setkání zástupců samosprávy s podnikateli z památkové zóny. Primátor zde chce otevřít dialog na toto téma, který by postupně měl vést k návrhu konkrétních opatření. „Nabízí se snížení nájmu v prostorách patřících městu. Zvažujeme také možnost umožnit krátkodobé parkování v centru. V úvahu připadá také nějaká forma marketingové podpory, aby lidé věděli, co všechno mohou v centru města nakoupit a vyřídit, jaké jsou otevírací doby provozoven a podobně,“ říká František Jura. Akce proběhne ve spolupráci s Okresní hospodářskou komorou a město na ní bude prezentovat také služby magistrátu pro podnikatele a rozvojové záměry včetně plánovaných investic.

Setkání s podnikateli se uskuteční v pondělí 15. dubna od 17 hodin ve Společenském domě. Zájemci se na něj mohou přihlásit na webu pvcentrum.cz. Účast je samozřejmě zdarma.



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
zdravi bezplatne zle odstranit