Parkovací dům plánovaný na Újezdu přinese významnou změnu vzhledu této oblasti

Odbor rozvoje a investic připravuje podklady pro podání žádosti o dotaci na akci „Parkovací dům Újezd“, které projednala rada na svém zasedání. Tento moderní architektonický návrh nejenže zlepší celkový estetický dojem, ale také efektivně řeší dlouhodobý problém s parkováním v této lokalitě. Projekt se zaměřuje na vytvoření dostatečného počtu parkovacích míst, která budou odpovídat rostoucím potřebám obyvatel i návštěvníků Újezdu, a zároveň respektuje místní urbanistické plánování. Tato iniciativa je klíčovým krokem k revitalizaci této oblasti a zvýšení jejího komfortu a přitažlivosti.

Zdroj fotografie: Rozvíjíme Prostějov.

„V parkovacím domě se bude nacházet 132 parkovacích stání. Z toho je 6 pro imobilní, 2 pro osoby doprovázející dětský kočárek, 4 dobíjecí místa pro elektromobily a 31 pro LPG/ CNG. Celkem 105 parkovacích míst bude vyhrazeno pro systém P+R,“ upřesnil náměstek primátora Jiří Rozehnal.

Dotace je poskytována v souladu s nařízením Komise, kdy infrastruktura musí být k dispozici uživatelům, kteří o ni projeví zájem. Cena účtovaná za užívání infrastruktury musí odpovídat ceně tržní. Pro ověření splnění této podmínky je třeba stanovit hodinovou a celodenní sazbu za parkování v parkovacím domě, případně sazbu pronájmu místa na celý rok.

„Navržena je proto hodinová sazba stejná jako na okolních parkovištích ve výší 20 Kč/hod. Dále je navržena maximální výše poplatku za celodenní užívání parkovacího stání 60 Kč. Chceme tím motivovat občany, aby primárně využívali parkování v parkovacím domě,“ dodal Rozehnal.

Roční náklady na údržbu parkovacího domu jsou odhadovány na 1,8 mil. Kč bez DPH.



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

VSTUP DO DISKUZE



INZERCE
Ekologický rozcestník MIE
INZERCE
zdravi bezplatne zle odstranit