Na úkor veřejných investic přispěje Prostějov 3,5 milionu soukromé společnosti. Piráti hlasovali proti

Zastupitelstvo schválilo 3,5 milionový příspěvek pro společnost Tenisový klub Prostějov. Při přípravě rozpočtu však s tímto výdajem nebylo vůbec počítáno. Kvůli schválení dojde k odložení 330 potřebných veřejných investic, které čekají na svou realizaci. Piráti byli jednoznačně proti.

Foto: Ilustrační obrázek

„Příspěvek pro Tenisový klub Prostějov nedává smysl i v poměru k výši podpory jiných sportů. Město podpořilo soukromý subjekt a znovu tak odložilo přes 300 položek pod čarou. Opět tedy nedojde k opravám silnic, rekonstrukci dětských hřišť nebo k investicím do veřejného majetku. Drtivá většina těchto podnětů jsou navíc věci, které je potřeba co nejdřív udělat. Bohužel, v nejbližší době k tomu nedojde a to jen proto, že tenisový klub chce mít novou halu. Není přitom vůbec jisté, zda se na kurty bude moci dostat veřejnost,“ říká pirátský zastupitel Jan Mochťák.

Tenisový klub Prostějov dostal přednost před zájmy občanů

Na projekt renovace sportoviště a stavbu nové haly dostane od města a státu dohromady přes 12 milionů korun, ze svého vydá pouze 500 tisíc. Dle účetní závěrky v roce 2021 byl přitom tento spolek ziskový ve výši více než 3 milionů korun a v roce 2020 to bylo dokonce přes 5 milionů korun.

„V době krize by mělo město šetřit a s penězi nakládat rozumně. To, co se dnes stalo je však přesný opak. Město nacpe peníze do společnosti úzce provázané s TK Plus, z čehož bude profitovat pouze příjemce,“ dodává pirátský člen finančního výboru Ondřej Moskal.



INZERCE

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
zdravi bezplatne zle odstranit