Azylový dům pro rodiče s dětmi čeká rozšíření

Budova má v současnosti naplněnou kapacitu, ale její potenciál nabízí širší využití. Rada města Prostějova proto schválila projektový námět, přípravu a podání žádosti o dotaci na projekt „Rozšíření azylového domu ul. Pražská“ z Integrovaného regionálního operačního programu. Nové bytové jednotky by měly vzniknout v podkroví.

Foto: Ilustrační obrázek

„Stávající půdní prostor bytového domu dnes není využitý. Do podkroví budou vestavěny čtyři nové bytové jednotky o dispozici 2+kk. Ty budou sloužit jako azylové byty pro rodiče s dětmi, jež jsou v nouzi,“ uvedl primátor Prostějova František Jura.

Půdní vestavbu by mohla podpořit ministerská dotace. Výzvu k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního operačního programu „Sociální služby“, (je zaměřena na podporu socioekonomického začlenění marginalizovaných komunit, domácností s nízkými příjmy a znevýhodněných skupin včetně osob se zvláštními potřebami, pomocí integrovaných opatření, včetně bydlení a sociálních služeb) vyhlásilo Ministerstvo pro místní rozvoj.

„Vzhledem k tomu, že výzvou je podporována, mimo jiné, i výstavba budov a stavební úpravy, budeme jako město žádat o dotační finance pro rozšíření Azylového domu,“ doplnil primátor Jura.

Maximální výše dotace činí 85 % z celkových způsobilých výdajů. Minimální výše celkových způsobilých výdajů činí 500 tis. Kč, maximální 90 mil. Kč.




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
zdravi bezplatne zle odstranit