3 + 1 novoroční otázka pro primátora Františka Juru

Rejdakce požádala primátory a starosty okresních měst Olomouckého kraje o zodpovězení novoroční ankety. Jaký nejdůležitější projekt bude Prostějov v roce 2023 realizovat? A na co se FRANTIŠEK JURA letos nejvíc těší?

"Možná se budete divit, ale já se opravdu těším do práce," říká primátor Prostějova František Jura. Foto: Prostejov.eu

1. Jaký je nejdůležitější projekt, který bude vaše město v roce 2023 realizovat?

Naše město je připraveno spustit rekonstrukci Kulturního a společenského centra, klíčové veřejné stavby v jižní části prostějovského centra. Podmínkou je ovšem získání státní dotace, o kterou jsme požádali. Jinak máme v plánu vybudovat nový dopravní terminál Újezd, výrazně investovat do regenerace sídliště Svornosti a spustit modernizaci fotbalového areálu Za Místním nádražím.

2. Jaký z vašich předvolebních slibů začínáte plnit nejdřív?

Obyvatelům Prostějova jsme před volbami slíbili, že vytvoříme speciální programy pomoci pro občany i organizace nejvíce ohrožené rostoucími cenami energií. To je pro nás klíčové téma nadcházejícího období. V rozpočtu města pro rok 2023 jsme peníze na tyto účely schválili, což je jasný signál, že s námi mohou počítat jak osamělí senioři nebo matky samoživitelky, tak například sportovní a kulturní spolky.

3. Co byste do roku 2023 popřál vaší opozici?

Každému kolegovi v zastupitelstvu bez ohledu na koalici a opozici přeji pevné zdraví, osobní štěstí a spokojenost. Občané na nás spoléhají, že se v klíčových okamžicích dokážeme domluvit ve prospěch celého Prostějova a já věřím, že to tak bude.

A na závěr se vás zeptáme, na co se vy osobně nejvíc těšíte v roce 2023?

Já se těším z každého dne. Možná se budete divit, ale já se opravdu těším do práce, mám radost z každé dokončené věci a naplňuje mě vědomí, že jsem přispěl ke zlepšení života v našem městě. Jako celoživotní fotbalista, fotbalový trenér a nyní předseda fotbalového klubu se samozřejmě těším také na zahájení jarní části naší ligy. A těším se i na chvíle strávené s rodinou, na setkání s dětmi a vnoučaty, to mi dělá opravdovou radost.




INZERCE

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
zdravi bezplatne zle odstranit