Kraj otevřel další opravenou silnici. Dnes se uskutečnilo slavnostní ukončení stavby Vrahovická a Wolkerova

V průběhu uplynulých dvou let byly v několika etapách postupně zrekonstruovány dvě významné krajské komunikace v Prostějově. Konkrétně ulice Vrahovická a Wolkerova. Právě dnes (30. listopadu 2022) byly obě stavby slavnostně ukončeny.

Foto zdroj: olkraj.cz

„Olomoucký kraj přispěl na rekonstrukci silnice bezmála 80 miliónů korun. Řidiči teď mohou využívat vozovku, která je pohodlná na jízdu, ale hlavně bezpečná. Motoristům přeji, aby jim silnice dlouho a dobře sloužila,“ uvedl Josef Suchánek, hejtman Olomouckého kraje.

Dělníci položili nejen nový asfaltový koberec, ale zhotovili také pevné podloží cesty, které teď vydrží větší zatížení – v některých místech je podsyp tlustý přes půl metru. Úpravami prošly také silniční propustky, autobusové zastávky nebo most. Kromě Olomouckého kraje se na investicích podílel i Prostějov a dotací přispěl Integrovaný regionální operační program.

„V tomto období kolaudujeme mnoho opravených silnic. Rekonstrukce cest patří mezi naše největší priority. A další rok do nich investujeme stovky miliónů korun,“ dodal Michal Zácha, náměstek Olomouckého kraje pro oblast dopravy. Náklady na rekonstrukci, která spočívala nejen v opravě samotných silnic, ale také v rekonstrukci dešťové kanalizace a mostů, hradil Olomoucký kraj a dosáhly zhruba 160 milionů korun.

„V roce 2021 byl rekonstruován první úsek komunikace Vrahovická včetně dvou mostů v délce 1,2 km od ulici Janáčkovy po ulici Čs. Armádního sboru. V četo části jsme se jako město Prostějov podíleli na akci vybudováním tří přechodů pro chodce, tří míst pro přecházení včetně bezpečnostního nasvětlení, tří obousměrných autobusových zastávek a chodníku v délce 300 m. Podél komunikace byl položena chránička pro možnost instalace optického kabelu,“ připomíná primátor města Prostějova František Jura. V jarních měsících roku 2022 byl zrekonstruován zbývající úsek ulice Vrahovická v délce cca 800 metrů od Náměstí padlých hrdinů po ulici Janáčkova.

Součástí akce hrazené městem Prostějov bylo vybudování nového chodníku a chránička pro optické sítě

„Ve druhé polovině roku 2022 proběhla rekonstrukce komunikace Wolkerova v délce cca 400 metrů. Město Prostějov se podílelo na úhradě nákladů na rekonstrukci chodníku na jižní straně, osazení zábradlí, na vybudování přechodu pro chodce a místa pro přecházení včetně bezpečnostního nasvětlení, nového veřejného osvětlení, přesně čtrnácti svítidel a na uložení chráničky pro optické sítě. Součástí byla i výsadba dvanácti stromů a keřových záhonů,“ doplňuje náměstek primátora Jiří Rozehnal. Náklady města Prostějova na obě investiční akce činily za roky 2021 a 2022 celkem cca 20,5 mil. Kč včetně DPH. Zhotovitelem stavby byly společnosti: PORR a.s. a OHL ŽS, a.s.



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

VSTUP DO DISKUZE



INZERCE
Ekologický rozcestník MIE
INZERCE
zdravi bezplatne zle odstranit