Řešení pietní úpravy starého židovského hřbitova si vyžádá zrušení parkoviště

Rada města Prostějova odsouhlasila zadávací řízení podlimitní veřejné zakázky na „Řešení pietní úpravy bývalého židovského hřbitova – zpracování studie“.

Foto zdroj: prostejov.eu

„Předmětem zakázky je vypracování variantní studie architektonického řešení pietní úpravy prostoru bývalého židovského hřbitova a přilehlých veřejných prostor, včetně vizualizace a inženýrské činnosti. Jedná se zejména o plochy veřejné zeleně v ulici Studentská, vstupního atria do objektu Reálného gymnázia a základní školy O. Wichterleho a plochy přilehlého parkoviště a související plochy,“ říká primátor František Jura.

Předmětem zpracování studie bude pietní řešení celého prostoru, který bude členěn na vhodné stavební objekty.

„Konkrétně půjde o zrušení stávajícího parkoviště, řešení nového parkoviště u školy včetně přístupové komunikace na sportoviště za školou a přístupů složek integrovaného záchranného systému a to mimo plochy starého židovského hřbitova, nové uspořádání ulice Studentské (zjednosměrnění), zpracování nového vzhledu prostoru bývalého hřbitova dle požadavků zástupců na rehabilitaci židovského hřbitova a petičního výboru a úpravu prostoru před školou od ulice Tylova po ulici Lidická včetně úpravy vstupního atria mezi pavilony školy,“ dodal podrobnosti náměstek primátora Jiří Rozehnal.

Předpokládaná cena za zpracování této studie, která by měla být hotova zhruba v polovině příštího roku, je 750 tisíc korun.



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
zdravi bezplatne zle odstranit