Fotbal to je hra? Násilí roste do obludných rozměrů. Další video ukazuje bitku po zápase Bludov - Šternberk

Už několik případů násilí, které eskalovaly během fotbalových utkání, se v posledních týdnech odehrálo na Šumpersku. Některé bitky mezi fanoušky i fotbalisty byly tak brutální, že je řeší dokonce i policie. Naposledy se fanoušci porvali po skončení zápasu v Bludově a v Jestřebí. Fotbaloví funkcionáři dávají od problému ruce pryč, prý je to záležitost místních pořadatelů.

Ne na Spartě nebo na Baníku, ale v daleko nižších soutěžích teď teče krev tam, kde by vůbec být neměla. Ilustrační foto: red

„Ke konfliktu z Jestřebí lze v současné době sdělit, že jej prověřujeme. Ale s ohledem na probíhající úkony trestního řízení nebudeme v současné době zveřejňovat bližší informace,“ uvedla na dotaz REJe policejní mluvčí Tereza Neubauerová. 

Během bitky v Jestřebí došlo na ostrá slova i lokty, a dokonce i na kopance do oblasti hlavy. Podle informace TV Prima, která téma z Rej.cz převzala, napadený hráč Jestřebí podal na útočníka trestní oznámení.

Další násilí, tentokrát z hřiště v Bludově policie odložila s tím, že podle svědků došlo jen ke slovnímu konfliktu a lidé policii zavolali, aby situace dál neeskalovala. Jenže video ze sociálních sítí, které má redakce REJe k dispozici, ukazuje situaci jinak – záběr je sice plný vulgarit, ale zachycuje také dvě skupinky fanoušků, kteří se „mydlí“ přímo na hřišti.

Svaz nic řešit nebude

Okresní fotbalový svaz, který zasedal v úterý, však incidenty řešit nejspíše nebude. „Rvačka se stala až po zápase, takže to pravděpodobně nebudeme řešit, rozhodčí byli v kabinách,“ řekl redakci iDNES.cz předseda svazu Vlastimil Faltýnek.

Hlavní rozhodčí zápasu v Jestřebí Otakar Habich se následně k tomu, co se po zápase stalo, odmítl vyjádřit.

Dění na tribunách nebo mezi fanoušky těsně po skončení fotbalových utkání není podle funkcionářů záležitostí fotbalového svazu nebo asociace, nýbrž pořadatelské služby.

Bitka po zápase Bludov vs. Šternberk B

Video zachycující incident po zápase Jestřebí - Písařov:

Muž v černém triku rozdával na fotbalovém hřišti v Jestřebí kopance a pěsti. Právě na něho měl podat jeden z napadených fotbalistů trestní oznámení. Foto: yt 



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

VSTUP DO DISKUZE



INZERCE
Ekologický rozcestník MIE
INZERCE
zdravi bezplatne zle odstranit