Fotbalisty 1. SK Prostějov posiluje Tomáš Malec

Prostějovský fotbalový klub využil zimní přestávky v druholigové sezoně k posílení svého A týmu. Poslední akvizicí je zkušený slovenský útočník Tomáš Malec, který má za sebou kariéru v evropských klubech a opakovaně nastoupil v reprezentaci.

Třicetiletý fotbalista už v Česku dříve působil v barvách Sigmy Olomouc, jeho posledním působištěm byl polský GKS Tychy. Klub s Malcem podepsal smlouvu a nový hráč už se zapojil do přípravy na jarní část soutěže.

Předseda klubu František Jura si této akvizice slibuje posílení ofenzivní hry, kterou prostějovskému áčku ordinuje trenér Pavel Šustr. „Tomáš Malec je ostřílený hráč a klasický střelec, kterého jsme v poslední době v áčku neměli. Věřím, že do našeho mladého týmu vnese zkušenosti a přehled. A samozřejmě že bude střílet góly, což je jeho hlavní úkol,“ říká František Jura.

Pro angažmá Tomáše Malce byla důležitá i jeho někdejší práce pod Pavlem Šustrem. Potkali ve slovenské Senici, kterou současný prostějovský trenér načas vedl. A právě Šustr o Malcovi říká, že je to pracovitý fotbalista, který je navíc výbornou osobností v kabině. „Je to typ hráče, jakého jsme v posledních dvou nebo třech letech hledali. Vlastně nám takový chyběl od doby, kdy ukončil hráčskou kariéru Karel Kroupa,“ dodává předseda klubu František Jura.

A co říká na přestup samotný Tomáš Malec? "V předchozím působišti Polsku jsem po příchodu nového trénera příliš nehrával. Proto jsem v zimě hledal nové působiště. Trenéra Šustra jsem znal, byl jsem se podívat na jeden přípravný zápas a měli jsme rozhovor také s předsedou klubu Františkem Jurou. To vše ve mně vyvolalo dobrý pocit, proto jsem nabídku akceptoval," uvádí Tomáš Malec.

Tomáš Malec začínal profesionální kariéru v Trenčíně, kde postupně působil v obraně, záloze a nakonec i v útoku. V dresu Trenčína nastupoval i do zápasů Evropské ligy UEFA. Během kariéry si vyzkoušel i několik zahraničních fotbalových soutěží včetně rakouské, norské a polské ligy. Trenéři jej povolali také do národního týmu do 21 let a později i do slovenské seniorské reprezentace.



INZERCE

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
zdravi bezplatne zle odstranit