TUFO PARDUS: Prostějovský víkend na silnicích

Uplynulý víkend se závodníci TUFO PARDUS Prostějov představili hned v několika silničních závodech. Tým mužů absolvoval dva jednorázové závody UCI v Polsku GP Nasielsk - Serock a GP Wyszków. Mládežníci se ve dvou skupinách postavili na start Slovenského poháru v Dudincích a Krupině, druhá skupina startovala v závodech UCI GP West Bohemia v Plzni.

Foto: Ilustrační obrázek

V polském kraji Mazowsze se konaly dva závody kategorie 1.2 UCI a dospělému týmu se v nich dařilo velmi dobře. První závod se jel již v pátek a do hlavního úniku se zapojil Richard Holec, který vybojoval 11. místo. Dobrý výsledek předvedl také Marek Jelínek s 26. místem.

Sobotním GP Wyszków byly modrožluté barvy opět vidět v úniku dne. Ve čtyřčlenné skupině, která strávila většinu závodu před pelotonem a vypracovala si až sedmiminutový náskok, šlapal Wojciech Pszczolarski. Ve spurtu celého pelotonu si dobře počínal Richard Holec, který obsadil 9. místo a připsal tak sobě a týmu první letošní body do rankingu UCI. Spurt zvládl výborně i Marek Jelínek, obsadil 12. místo. Mezi jezdci do 23 let mu patřilo 2. místo.

Vybraná skupina juniorů a kadetů zamířila na mezinárodní závody GP West Bohemia do Plzně. V kritériu na legendární Lopatárně si v juniorech pro solidní výsledek 8. místa dojel Matyáš Koblížek. Mezi kadety vybojoval Filip Novák 13. místo. Závodní víkend v Plzni vrcholil silničním závodem, který byl součástí kalendáře UCI a přilákal silnou mezinárodní konkurenci. Zde se však Prostějovu na čelní příčky prosadit nepodařilo. V kadetech Filip Novák obsadil 22. pozici, mezi juniory byl ve výsledkové listině nejvýše Matyáš Koblížek na 36. místě.

Druhá skupina mládeže se představila při Slovenském poháru, který měl na sobotním programu kritérium v Dudincích a v neděli silniční závod v Krupině. Skvěle si vedly zejména juniorky, kterým sice v sobotu pódium těsně uniklo, avšak v neděli si Eliška Grulichová připsala vítězství. Patricie Müllerová obsadila bronzový stupínek. V juniorech obsadil 9. místo Ondřej Mazel a mezi muži 10. místem uzavíral top ten Marek Dolníček.

Gratulujeme ke sportovním výkonům.   



INZERCE

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
zdravi bezplatne zle odstranit