Lekce jógy v Bedihošti nabídnou krásné prostory, harmonii a klid

Milé jogínky, milí jogíni, zveme vás na docházkové lekce jógy do krásného energeticky vyladěného prostoru Útulny pro duši a tělo. Půjdeme cestou harmonie a klidu. Staňte se součástí komunity příjemných lidí s velkým jógovým srdcem.

Mezi nesčetné výhody, které pravidelné cvičení jógy přináší, patří posílení a protažení celého těla, uvolnění, zbavení se stresu, vnitřní klid a celková vyrovnanost, více energie a mnoho dalších. Foto: Ilustrační obrázek

"Cílem jógy v našem podání je péče o tělo a jeho sebepoznávání. Stejně důležitým průvodním jevem je zjemnění vnímání sebe sama a kultivace emocí i rozjasnění mysli. Dlouho neváhat a poznat, co je pro nás dobré a co nám ubližuje. Očekávejte pohyb a klid a zároveň jejich vyváženost, která vytváří harmonii. Po té jediné touží naše DUŠE," říká lektor Pavel Trampota.

Z čeho vycházíme?

Vycházíme z Iyengar jógy, zdravotního cvičení a jógy pro zdravá záda. Jóga vede účastníky ke správným pohybovým návykům. V našich hodinách neupřednostňujeme žádnou konkrétní jógovou školu, ale propojujeme zkušenosti a znalosti z oblasti jógy, zdravotního cvičení, čchi-kungu a meditačních technik. Dynamické a klidové meditace se s jógovým cvičením vzájemně doplňují a rozvíjejí všímavost a plnější vědomí do všech oblastí každodenního života. Přestáváme přežívat a cítíme, že žijeme! Naše jógové kurzy nejsou (záměrně) přeplněné. Můžeme si proto dovolit individuální přístup instruktorů, který je z našeho pohledu základem spokojenosti účastníků.

Ve středu 25. září na první lekci vás od 17 hodin čeká flow jóga s Pavlem Trampotou, na své si přijdou zejména začátečníci nebo chroničtí začátečníci. Důraz klademe na správné pohybové návyky, vědomou práci s dechem, meditativní rozpoložení a radost ze života. 

Ing. Pavel Trampota

Certifikovaný instruktor jógy, absolvoval lektorský program akreditovaný MŠMT. Pavlovy kurzy jógy jsou zaměřené na správné držení těla a bdělou pozornost, jedná se o zvědomovací a meditační jógu. Ekonom, absolvent jungiánských psychoanalytických seminářů. Absolvent několika celoročních tantrických škol zaměřených na práci s dechem, laskavou práci s tělem, milostnou předehru. Nerad o sobě píše a nejraději by byl „paní Kolombová“ :-). Má silně racionální pohled na věci a svět a je často - jak sám říká - „ v hlavě“. A právě proto se rozumově rozhodl, že je potřeba na sobě pracovat i jinak. Cestou jsou mu meditace a jógová cvičení, transformační práce s dechem a rozvoj vědomého konání. Jeho velkým darem je schopnost napojit se v určitých situacích na léčivý a nekonečný božský proud, a mít tak přístup ke starodávné moudrosti a znalostem.

Ve čtvrtek 26. září se od 18:30 můžete těšit na lektorku Ivu Kučerovou. 

Ing. Iva Kučerová

"Učím jógu více než 15 let na různých místech v Prostějově a k vedení lekcí v Útulně mne přivedla píle a cílevědomost jejích majitelů. Skláním se s úctou před tím, co vybudovali, a když tam přijdete, sami mi dáte za pravdu. Pokud se spolu v Útulně potkáme, pak na lekcích a workshopech jógy, dechových cvičení a meditací, někdy odděleně a někdy vše v jednom. Základy zdravého pohybu jsou v popředí. Když s jógou začínáme, může se nám to zdát těžké, ale krása z pohybu a plynutí dechu si postupně samy začnou říkat o meditaci. Meditace neznamená únik z reality, ale zažívání skutečného života bez stresu a s nadhledem. To se neustále učím a touto cestou Vás i provádím."

Jógové workshopy

V průběhu roku v našich prostorách probíhají i víkendové výcvikové semináře. Jsou určeny především instruktorům jógy a "zapáleným" cvičencům. Více najdete v přehledu workshopů.



INZERCE
Hlas pro náš kraj Hlas pro náš kraj

VSTUP DO DISKUZE



INZERCE
Kickbox K1
INZERCE
Auto _ Kubíček