V Palírně U Zeleného stromu slaví! Stočí limitovanou výroční edici a nabídnou ojedinělou exkurzi s ochutnávkou

Prostějovská Palírna U Zeleného stromu se v těchto dnech připravuje na oslavu 502. výročí svého založení a zahájení turistické sezóny, které se uskuteční 4. července. Při této příležitosti stočí symbolických 502 lahví Staré žitné myslivecké Single Barrel a pro návštěvníky spustí exkurzní trasu.

V Palírně U Zeleného stromu slaví! Stočí limitovanou výroční edici a nabídnou ojedinělou exkurzi s ochutnávkou

Příprava výroční Staré žitné myslivecké Single Barrel započala už před osmi lety. „Chtěli jsme pro tuto událost připravit něco jedinečného. V roce 2012 jsme proto základ naší tradiční Staré žitné myslivecké uložili do vybraného sudu, v němž dříve odpočíval Cabernet Sauvignon. Po letech zrání teď tuto limitku za přítomnosti významných hostů ručně stočíme do symbolických 502 lahví, čímž podtrhneme tuto přes půltisíciletí trvající tradici výroby destilátů. Ta se s naší palírnou neodmyslitelně pojí už od roku 1518,“ říká ředitel prostějovského výrobního závodu Palírny U Zeleného stromu Michal Šoman. 

Prémiová Stará žitná myslivecká Single Barrel je výjimečná tím, že nezraje v sudech po bourbonu ani cherry nebo cideru, ale právě po francouzském Cabernetu Sauvignon. „Vzácné sudy, v nichž byl tento limitovaný Single Barrel osm let uložen, pocházejí ze střední Francie z oblasti Limousin. V ústech se tak po ochutnání ukáže lehká ovocná sladkost s chutí černého rybízu a ostružiny. Konec je vytrvalý a jemně kouřovitý po tabáku se špetkou vanilky a sladkého sadového ovoce,“ vysvětluje vrchní palírník Roman Petruš, který se ručního stáčení pálenky osobně ujme.


Ojedinělá exkurze s ochutnávkou

Ve stejný den, tedy v sobotu 4. července, se také veřejnosti otevřou brány prostorů Palírny U Zeleného stromu a nejstarší palírna v Evropě tak zahájí novou turistickou sezonu. Po celý prodloužený víkend se mohou návštěvníci, kteří se chtějí dozvědět zajímavosti z více než pětisetleté historie a výroby tradiční Staré žitné myslivecké, od 14. do 18. hodiny vydat na exkurzní trasu v nově rozšířených prostorech historické budovy závodu. Okruh trvá 60 minut, poslední prohlídka začíná v 17 hodin. V ceně vstupného 250 Kč jsou zahrnuty čtyři ochutnávky výrobků Palírny, včetně právě stočeného vzácného Single Barrelu. Ten bude možné ochutnat pouze během těchto výročních dnů. Návštěvníci dále dostanou poukaz na 50 Kč do podnikové prodejny Palírny U Zeleného stromu. Počet osob na prohlídku je omezen, místo je třeba předem rezervovat na e-mailové adrese pavel.hampl@palirna.cz nebo telefonicky na čísle 777 528 549.


Palírna U Zeleného stromu a.s.

Palírna U Zeleného stromu a.s. má ojedinělou historii, která začala již v roce 1518 udělením práva vařit pivo a pálit pálenku domu U Zeleného stromu v Prostějově. Jde o unikát nejen v Česku, ale i v rámci celé Evropy, kde neexistuje palírna s delší historií. Palírna U Zeleného stromu a.s. (též známá podle jednoho ze svých výrobků jako Starorežná Prostějov) je ryze česká firma, která je i bez cizího kapitálu druhým největším výrobcem lihovin v České republice. Mezi nejznámější značky patří Starorežná, Blend 42 Vodka či Hanácká vodka a zejména výjimečná česká žitná whisky „Stará žitná myslivecká“. Výrobky firmy jsou oceňovány pro svou chuťovou kvalitu medailemi na významných světových soutěžích a díky tomu firma své značky úspěšně vyváží. S produkty Palírny U Zeleného stromu a.s. se zákazníci mohou setkat v dalších dvaceti zemích pěti kontinentů. Na domácím trhu pak s firmou spolupracují při distribuci svých výrobků značky s nejvyššími společenskými ambicemi, jako jsou Koval, Dictador, Cutty Sark, Pushkin, Berentzen, Sobieski, MOKO rum a další.



INZERCE

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
zdravi bezplatne zle odstranit