Maminka vytvořila kalendář s ilustracemi zemřelého chlapce. Výtěžek je pro Šanci Olomouc

Být statečný, trpělivý, radovat se ze života. To je část odkazu Kubíčka, chlapce, který šest let statečně bojoval s nemocí, jíž letos v říjnu podlehl. Jeho máma nyní vytvořila kalendář s kresbami, které Kubík vytvořil během léčby.

Autorem obrázků v kalendáři je statečný desetiletý chlapec Kubík a jeho maminka. | Zdroj: Šance Olomouc

Kubíček (*6.6.2012 - †19.10.2022)

“Nejstatečnější, nejpokornější a nejtrpělivější klučina pod sluncem. Šest let bojoval se zákeřnou nemocí. Absolvoval dvě transplantace kostní dřeně a bojoval do poslední chvíle se vším, co mu život naložil, s úsměvem a vírou, že to dokáže. Mohlo by se zdát, že to nemělo smysl, ale díky dárcům s námi mohl Kubík být o polovinu svého života dýl. Mohl nás naučit, jak bojovat, být trpěliví a pokorní a neutápět se v myšlenkách: „Proč zase já?“ Učil nás radovat se ze života a být šťastní za každý den, kdy můžeme být spolu.” To jsou slova maminky Alžběty Stříteské, která nedávno vyslovila i jedno velké přání; vytvořit kalendář s obrázky, jež malovali s Kubíkem během léčby. Přání bylo splněno.

"S obrovskou úctou a pokorou děkujeme rodičům Kubíka Alžbětě a Josefovi za důvěru a možnost kalendář vytvořit. Ať vám tento kalendář dodává sílu, trpělivost a pokoru v těžkých chvílích," vzkazují zástupci obecně prospěšné společnosti Šance Olomouc.

Kalendář je k prodeji na Dětské klinice FN Olomouc - v Dětské galerii. Po domluvě lze poslat i poštou. Cena je 250 korun a celý výtěžek z prodeje je určen pro Šanci Olomouc. Jde o neziskovou organizaci, která již od roku 1991 pomáhá hematologicky, onkologicky a chronicky nemocným dětem a jejich rodinám na Dětské klinice Fakultní nemocnice Olomouc.

Zdroj: FB Šance Olomouc





INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
zdravi bezplatne zle odstranit