Šantovku tento týden rozpumpuje Street fest. Vystoupí rapové hvězdy Sharlota a Robin Zoot

NÁŠ KRAJ - Galerie Šantovka zve všechny Olomoučany na Street fest, nový zábavný festival, který na konci září rozhýbe život v hanácké metropoli. Velká studentská party, rapové koncerty, graffiti a street art, sportovní utkání se slavnými osobnostmi a gastro festival mezinárodních kuchyní – to vše čeká návštěvníky ve FunParku Šantovka hned vedle budovy největšího obchodního centra v Olomouci.

Raperka Sharlota vystoupí u Galerie Šantovka.

Všechny body týdenního programu spojuje téma znovuoživení veřejného prostoru. Po období protiepidemických opatření ulice znovu ožijí barvami, uměním, sportem a hlavně dobrou zábavou.

Hned v pondělí 20. září začne portugalský umělec Mr. Dheo pod patronací organizátorů olomouckého Street art festivalu pracovat na unikátní muralové malbě, která pokryje plochu přes 70 m2 vytvořenoustylově prostřednictvím čtyřech lodních kontejnerů. Práci na malbě na téma udržitelnost, která souzní s podporou Galerie Šantovka řadě ekologickým projektům, mohou návštěvníci Street Festu průběžně sledovat až do sobotního představení hotového díla.

Street fest zahájí nabitá pondělní welcome party

Vrcholem pondělního programu bude velkolepá studentská akce, která je koncipována jako welcome party pro studenty Univerzity Palackého. Ti se do města vracejí nejen po období letních prázdnin, nýbrž i po dlouhém období kovidových omezení prezenčního studia. „Dva ročníky vysokoškolských studentů se kvůli dlouhým lockdownům sotva stačily poznat a středoškoláci na tom nebyli o mnoho lépe. Proto jsme ve spolupráci s Univerzitou Palackého připravili večírek, kterým je chceme v Olomouci náležitě uvítat. Jejich energii Olomouc už dlouho postrádá, díky jejich návratu se stane opět studentskou metropolí,“ říká mluvčí galerie Petr Hlávka.

Studenti se na party mohou těšit na koncert populární zpěvačky Sharloty či na vystoupení známého rapera Robina Zoota (patřícího k populárnímu labelu Milion plus). Pondělní program zakončí tagtool v podání olomouckého umělce Pausera, který bude živým světlem malovat na budovu OC Šantovka.

Kompletní program a více informací o Street festu u Galerie Šantovka naleznete na facebookové události a webových stránkách akce.

Od středy do pátku bude program pokračovat pouličním sportem

Galerie Šantovka spolu s partnery hokejovým klubem HC Olomouc, fotbalovým klubem SK Sigma a basketbalovým týmem BK Redstone Olomoucko připravuje turnaj ve street verzích těchto populárních kolektivních sportů. Plánována je také exhibice, v níž se proti sobě postaví veteráni z HC Olomouc a SK Sigma a sehrají spolu utkání jak ve fotbale, tak i v hokeji. Součástí akce budou také zajímavé dovednostní a znalostní soutěže.

V zápasech se můžete těšit na populární hvězdy obou olomouckých klubů. „Všichni jsme začínali s fotbalem na nějakém tom malém betonovém plácku. Bude to pro mě nostalgie, protože sám jsem na naši vesnici jako malý začínal s fotbalem podobně. Ja otevřeně vítám tyto sportovní iniciativy. Sám se už moc těším na to male hřiště a na tu atmosféru,“ zavzpomínal David Rozehnal, který se stal jednou z tváří propagační kampaně Street Festu. Diváci se mohou těšit také například na hokejistu Jana Tomajka.

Zábavnou exhibici sportovních hvězd doplní v dopoledním čase turnaj pro žáky základních a středních škol. Pro studenty budou připraveny i workshopy zasvěcující do technik a postupů street artu a další pohybové aktivity, které podpoří kladný vztah mládeže ke sportu. „Dlouhodobě se snažíme v rámci projektu Ambulance aktivního zdraví motivovat veřejnost k péči o své zdraví v celé jeho šíři, proto jsme se rozhodli myšlenku Street Festu v tomto pojetí podpořit,“ okomentoval spolupráci na organizaci sportovní akce ředitel FNOL Roman Havlík.

Festival doplní Street Food Fest

V sobotu 25. září festival vyvrcholí slavnostním představením finální podoby hlavního díla festivalu. Událost doprovodí atraktivní Street Food Fest s nabídkou pestrého výběru zahraničních kuchyní. Návštěvníci ochutnají pravou neapolskou pizzu, egyptskou shaormu, španělskou paellu nebo americký burger či řadu dalších specialit. Jídlo a pití doplní dobrá muzika v podání předních olomouckých dýdžejů.

„Věříme, že Street Fest vrátí do olomouckých ulic znovu život, pohyb, dobrou náladu a kvalitní mezilidské kontakty. Probudí energii, která oživí uměním, sportem, zábavou a dobrým jídlem nejen okolí našeho obchodního centra, ale i řadu dalších míst ve městě. K propagaci této ideje jsme se spojili s řadou partnerů a věříme, že společně přineseme Olomouci týden plný dobré nálady,“ uzavřel představení akce Petr Hlávka.



INZERCE

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
zdravi bezplatne zle odstranit