Divadelní představení "Baltasara P." již tento pátek na zámku v Plumlově

Premiéra hudebního představení inspirovaného příběhy Vojtěšky Baldessari Plumlovské, které je výsledkem spolupráce umělců z Polska, České republiky, Slovenska a Maďarska, se uskuteční v pátek 30. 7. od 20 hodin v prostorách sklepení Zámku Plumlov.

Foto zdroj: plumlov-zamek.cz

Zveme vás na jedinečné setkání s pohádkami Baltasary, fenomenálním hlasem Emose Katarzyny Uhunmwangho a jedinečným zvukem houslových trubek.

Hudební vystoupení "Baltasara P." kombinuje hudbu, zpěv a pohyb s vypravěčským uměním. Inspirací je jedinečná atmosféra a historie Zámku Plumlov a pohádky spisovatelky Vojtěšky Baldessari Plumlovské, která žila v jeho stínu. Po staletích bohaté historie původního hradu byl na jeho místě započat náročný projekt vybudování zámku. Navzdory vysokým ambicím svých bohatých a mocných majitelů, nebyl nikdy dokončen. Nikdy nebyl dlouhodobě obýván a zámek většinou sloužil jen světským úředníkům. Stal se jakousi „babylonskou věží“, symbolem marnosti lidského úsilí.

V představení budou použity unikátní nástroje - „Skrzypotrąby“ (Strohovy housle). Jedná se o typ houslí, které zesilují zvuk rezonátorem a kovovou troubou, díky čemuž mají charakteristický zvuk a tento zvuk zesilovaný rezonátory se stává silnějším a drsnějším.




INZERCE

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
zdravi bezplatne zle odstranit