Přízrak temné věže. Na hradě Sovinec se chystá víkend se šermíři

Na hradě Sovinec, jednom z nejkrásnějších hradů našeho regionu, se v sobotu a neděli 10. a 11. července chystá festival práva útrpného vážně-nevážně. Na přehlídku šermířů, kovářů nebo sokolníků s názvem Přízrak temné věže mohou návštěvníci dorazit na Sovinec oba dny mezi devátou dopoledne a šestou večer. Středověký hrad z první poloviny 14. století leží mezi Šternberkem a Rýmařovem.

O kvalitně nabitý program s podtitulem Lapkové a kati při práci na loupežnické stezce se po celý víkend budou starat divadelní a šermířské skupiny Divadlo bez střechy, Nuntius Regis a Fuente Ovejuna. Postupně se mohou návštěvníci těšit na šermířsko-divadelní černou komedii Den v katovně, šermířskou pověst Slavík Loupežník nebo napínavý historický příběh Golem Pražský.

Kromě různorodých šermířských pověstí, povídek, dobových tanců a rytířských vystoupení nebude na Sovinci ani chybět kejklířská a žonglérská show. Pro nejmenší budou připraveny pohádky a sokolnické ukázky z výcviku ptáků. Zájemci si budou moci samozřejmě projít také hrad na prohlídce s odborným průvodcem.

Celodenní vstupné, které zahrnuje také prohlídku hradu a vyhlídkové věže, stojí pro dospělé 150 korun, snížené vstupné pro děti do 14 let a držitele průkazu ZTP a ZTP/P činí 90 korun.




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
zdravi bezplatne zle odstranit