Helfštýn v sobotu ožije vínem a folklórem!

Na sobotu 13. července si správa hradu Helfštýna pro návštěvníky připravila bohatý doprovodný program. Jste milovníkem dobrého vína, lidové hudby a tance? Nebo zkrátka přemýšlíte, kam v sobotu vyrazit a prožít příjemné odpoledne? Pak jste na Helfštýně vítáni!

Foto zdroj: Helfstyn.cz

 Samotná akce bude zahájena ve 14:00 hodin. Epicentrem dění se stane pódium na druhém hradním nádvoří. Zde bude návštěvníky odpoledním programem provázet Roman Prokeš ze Studia Bez kliky. Pro příchozí bude nachystán hradní kvíz, kde si budou moci zasoutěžit o zajímavé ceny. Příchozí se dále budou moci těšit na cimbálovou muziku a folklórní studio Buchlovice. Družina Jana Jindřicha Lucemburského oslaví tradice, píli a pracovitost místního lidu. Před pódiem se uskuteční lidový zvyk zarážení hory, který má symbolicky uzavřít vinice pro všechny nezvané hosty. Na pódiu vystoupí šermířská a divadelní skupina Malberg a taneční seskupení Malartes, jejíž členky se specializují na historický tanec. Akci bude doprovázet –  a hlavně výborným slováckým vínem zásobovat – pan Petr Gottwald z Boršic, majitel vinařství Dvůr pod Starýma Horama. Ten si pro zájemce připraví degustační balíček šesti vzorků vín. Veřejná degustace proběhne od 18 hodin.


Komentované prohlídky hradu budou probíhat ve standardním režimu. Brány hradu se návštěvníkům výjimečně uzavřou v 19:00 hodin. Na akci rovněž platí lehce zvýšené vstupné, a sice 200 Kč plné, 100 Kč snížené. Degustační balíček přijde na 100 Kč.



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

VSTUP DO DISKUZE



INZERCE
Hlas pro náš kraj
INZERCE
Auto _ Kubíček