To stojí za to slyšet! Kapela z jesenického podhůří dává ochutnat z nové desky a představuje romantickou píseň I tak to za to stojí

Hudební skupina O5 a Radeček představuje první ochutnávku z očekávané desky, která vyjde letos v září. Nový singl „I tak to za to stojí“ vznikal, stejně jako celé album, v legendárním studiu Hansa Berlín pod taktovkou novozélandského producenta Grega Havera. Rockový kvintet z jesenických hor na vzniku písně spolupracoval s talentovanou zpěvačkou Elly.

Kapela O5 a Radeček za píseň Hory obdržela Českého slavíka a za stejnou skladbu získala širší nominaci na Cenu Anděl. Nyní představuje zbrusu nový singl I tak to za to stojí. Foto: Pavlína Boráková

„Pro duet jsme hledali někoho s výrazným, neotřelým hlasem. Hledali jsme zpěvačku, která ještě není tolik známá, a tedy zaškatulkovaná a tvoří zajímavou hudbu. Když jsme objevili Elly, věděli jsme, že je to ta správná volba. Jsme rádi, že do toho šla a píseň s námi nazpívala,“ uvedl zpěvák Tomáš Polák. Elly, vlastním jménem Eliška Tunková, je nejen zpěvačkou, ale také skladatelkou, která se se svou osobitou autorskou tvorbou prosadila v éteru největších českých rádií, jako jsou Evropa 2, Radiožurnál nebo Fajn Radio.

Po Slavíkovi nominace na Cenu Anděl

Nová píseň se už dočkala i vizuálního zpracování v podobě minimalistického artového videa, které vytvořil tým režiséra Richard Stieblera. „Poslední dobou jsme točili spíše velké výpravné klipy, ale pro singl I tak to za to stojí jsme chtěli video, které bude jednoduché, křehké. S výsledkem jsme moc spokojení a podle prvních reakcí se líbí i fanouškům, což je pro nás nejdůležitější,“ dodal Polák.  

Kapela O5 a Radeček v posledním roce slaví jeden úspěch za druhým. Píseň Hory se stala jejím už čtvrtým singlem v řadě, který stanul na vrcholu oficiálního žebříčku hranosti IFPI. Za píseň Hory skupina obdržela Českého slavíka a hymna všech horalů se ocitla rovněž v širší nominaci na Cenu Anděl v kategorii Skladba roku. Aktuálně je kapela na koncertní šňůře Hory Tour.

PODÍVEJTE SE NA VIDEOKLIP "I TAK TO ZA TO STOJÍ"




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

VSTUP DO DISKUZE



INZERCE
Ekologický rozcestník MIE
INZERCE
zdravi bezplatne zle odstranit