O5 a Radeček málem zbourali sál filharmonie. Podívejte se na fotky z vyprodaného koncertu

Skupina O5 a Radeček pocházející ze Šumperka potvrdila úspěšné období vyprodaným republikovým turné, které mělo zastávku také v Olomouci. Radečci zde dokázali zaplnit až po strop sál Reduta. Za doprovodu smyčcového kvarteta domácích filharmoniků odehráli všechny své zásadní hity, za což sklidili zasloužený aplaus ve stoje. Valentýnský koncert s názvem Romantický smyčce se tak v závěru proměnil z komorního poslechového pořadu v divokou rockovou párty.

Kapela O5 a Radeček zakončila valentýnské turné v sále Moravské filharmonie. Také zde sklidila za své vystoupení aplaus ve stoje. Foto: Petr Knižátek

Valentýnské turné, to není zrovna běžná věc. Poprocková kapela O5 a Radeček se ho nicméně letos poprvé chopila a přilákala na ně tolik zájemců, že vyprodala všechna plánovaná vystoupení. Jejich výjimečnost je v tom, že pětičlennou skupinu doprovází smyčcové těleso olomoucké filharmonie Ceremony String Quartet. Pospolu servírují u fanoušků oblíbené písničky, kterých už má bezmála třicet let působící šumperská formace v repertoáru požehnaně.

Turné začalo v pondělí 13. února v Liberci, přímo na Valentýna se přesunulo do pražského Paláce Žofín, poté čekalo na Radečky doma v Šumperku dvakrát po sobě zaplněné kino Oko a závěrečnou tečku za úspěšnou šňůrou napsalo vystoupení v koncertní síni Moravské filharmonie Olomouc. Všech pět koncertů dopadlo dobře, a bylo to i proto, že O5 a Radeček dovedou zaujmout více způsoby.

Za ta léta na scéně si osvojili schopnost komunikovat s fanoušky nejen hudbou, nýbrž i slovem. Tomino Polák tedy zpíval i říkal to, co ho právě napadlo, i to, co chtěl opravdu sdělit. A publikum to očividně bavilo. Lidé si většinu písniček zpívali s protagonisty na pódiu. Kapela jim vyšla vstříc v tom, že Radek Sekyra, její kytarista, jenž kdysi dal tělesu kus svého jména do názvu, připravil pro smyčce aranže podpůrné, nikoli takové, které by zásadně měnily stavbu původních verzí skladeb. Pětice se tak pojila se symfoniky v klidném souznění, což byla pro tento typ koncertu správná volba.

Hudební radost

Kvarteto složené z koncertních mistrů Moravské filharmonie i kapela měly ze společného působení na pódiu evidentní hudební radost, což samo o sobě přispělo k vytvoření příjemného večera.

O tom, že se turné O5 a Radeček povedlo na jedničku svědčí mimo jiné smršť pozitivních komentářů na sociálních sítích: "Byl to jeden z nejpovedenějších koncertů kluci, fakt díky moc. Jsem hrdá na to, že vás coby původem Šumperačka už nějaký ten pátek znám," napsala Hana Zakopalová. "Nádherný a nezapomenutelný zážitek a s olomouckou filharmonií prostě úžasný koncert," doplnila Markéta Balcárková.

"Koncert byl jeden z nejlepších, co jsem kdy zažil!" uvedl na svém facebookovém profilu programový ředitel TV Óčko Star Zbyněk Janíček.


Playlist turné Romantické smyčce na Valentýna:

Když hodně je málo, Nebuď smutný, Bra3, To až jednou, Praha, Romantický smyčce, Budu rád, Zůstaň, Čekal jsem od sebe víc, Sex ve sprše, Kristián, Máš mě na svědomí, Viva la Vida, Dál zkouším jít po trati, Ripápá, Vloupám se, Chtěl jsem jen říct, Romantický smyčce







INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
zdravi bezplatne zle odstranit